EX YU

NOVI ZEMLJOTRES KOD PETRINJE: Ponovo se treslo tlo u Hrvatskoj!

Autor Aleksandar Nastevski

Potres se dogodio u 19 časova

Izvor: EMSC

Prilično jak zemljotres s epicentrom šest kilometara zapadno od Petrinje zabeležen je večeras s magnitudom potresa od 3.5 prema Rihteru.

Kako javljaju hrvatski mediji, seizmografi hrvatske Seizmološke službe potres su zabeležili u 19.00 časova.

Inače, područje Petrinje pogodilo je od 28. decembra 374 zemljotresa, a čak 109 u poslednja dva dana, pokazuju preliminarni podaci koje je u subotu objavio Geofizički odsek Prirodno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

Crveni krst u Glini brine o stotinu ljudi

Alberta Cestarić iz Crvenog krsta u Glini rekla je za Dnevnik HRT-a da je pod brigom te organizacije smešteno stotinjak ljudi.

"Imaju tri obroka dnevno, voće, povrće, sve šta je ovde sortirano, odnosno svu humanitarnu pomoć. Tu je i medicinsko osoblje, dve medicinske sestre i lekari koji neumorno volontiraju iz dana u dan. Oni vode brigu o svim korisnicima", rekla je ona.

Odgovarajući na pitanje je li i ona spava u automobilu poput mnogih na tom području, Cestarić je kazala da joj je tako najlakše.

"Nakon svih aktivnosti ono malo vremena što mi preostane, najlakše mi je odmoriti u automobilu", dodaje ona.

Podsetimo, Petrinju je 29. decembra pogodio razoran zemljotres jačine 6,3 Rihtera, tom prilikom je poginulo sedam osoba, a pričinjena je ogromna materijalna šteta.

(Mondo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.