EX YU

VELJA NEVOLJA SASLUŠAN U CRNOJ GORI: Otkriveno šta je rekao istražiteljima!

Autor Aleksandar Nastevski

Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, saslušan je u sredu u Spacijalnom tužilaštvu (SDT) u Podgorici.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

Veljko Belivuk je dao izjavu u sklopu istrage koja se vodi zbog pokušaja njegove likvidacije u zgradi Aerodroma u Tivtu.

Prema saznanjima crnogorskih medija, on je saopštio istražiteljima da ne zna šta bi mogao da bude motiv napada na njega kao i da ne poznaje osumnjičene, a da je u Crnu Goru došao u privatnu posetu.

Tivćanin R.S., koji je sumnjičen za pljačku Erste banke, jedan je od osumnjičenih za pripremanje likvidacije Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja. Osim R.S. uhapšeni su M.J. i još tri osobe.

R.S. je jedan od aktera pljačke poslovnice Erste banke u Njegoševoj ulici u centru Tivta pre nekoliko godina iz koje su odneli plen od 106 hiljada evra.

Velja Nevolja je trebao da bude ubijen u zgradi Aerodroma u Tivtu. Policija i SDT proveravaju da li je na meti kriminalne grupe iz Kotora bio još neko osim Belivuka.

Belivuk je u Crnu Goru došao prošle nedelje, a u ponedeljak ga je policija zaustavila u Kotoru jer je bio u društvu Radoja Zvicera i Beograđanina Marka Miljkovića, ali je odmah pušten.

Podsetimo, uhapšeni se sumnjiče da su formirali kriminalnu organizaciju koja je pre nekoliko dana u Tivtu pokušala da ubije Beograđane Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

(Mondo/Borba.me)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.