PASULJ 1.000 DINARA, A ČAŠICA RAKIJE 400! Posle Kopaonika i Zlatibora, turisti poslali ŠOK CENE sa još jedne planine

Nakon neverovatno visokih cena iz ugostiteljskih objekata sa Kopaonika i Zlatibora, spisku bezobrazno skupih ski centara se pridružuje još jedna planina.

YouTube/Printscreen/Galens Doo/Mondo/U. Arsić

S obzirom na to da je pandemija korona virusa otežala odlazak na brojna evropska skijališa, mnogi građani Srbije i ostalih zemalja regiona, sve više se okreću Olimpijskom centru Jahorina, koji je najpoznatiji ski centar u Bosni i Hercegovini. Skijaški tereni, brojni izvori i druge prirodne lepote ove planine svrstali su je u jednu od lepših u Evropi. Međutim, sudeći po cenama ni ova planina nije dostupna za sve, već samo za one dubljeg džepa.

Građani, koji su se ovih dana našli na Jahorini, poslali su bosanskim medijima cenovnike iz nekih od ugostiteljskih objekata, a iz kojih je vidljivo da su cene hrane i pića više nego paprene.

Tako za jednu ceđenu pomorandžu treba izdvojiti čak 480 dinara, što je u proseku koliko košta oko dva kilograma ovog voća u prodavnicama. Za kafu na Jahorini morate da izdvojite minimum 210 dinara, isto koliko košta i čaj.

Kuvano vino se kreće od 420 dinara, najjeftinije pivo u flašI 360 dinara, a ništa jeftinija nisu ni žestoka pića, pa se čašica viljamovke kreće od oko 400 dinara, viski od 450 do 840 dinara, a džin od 450 dinara.

Slično kao i za pića, ništa manje paprene nisu ni cene na jelovnicima. Tako, na primer, za jedan juneći gulaš treba izdvojiti najmanje 1.250 dinara, dok se cene salata kreću i do oko 700 dinara. Pasulj sa kobasicom iznosi oko 1.000 dinara, a kilogram dimljene kolenice na podvarku čak 2.000 dinara! Bečka šnicla se kreće od 1.500 dinara, porcija ćevapa 960, a za najjeftiniju pica, i to margaritu, posetioce ove planine moraju da izdvoje minimum 900 dinara.

(Mondo/Srpskainfo)