EX YU

NAVIJAČI NAPALI DEČAKA (9) ZBOG HAJDUKOVOG DRESA! Pošao po sladoled, a oni ga naterali da se SKINE i psovali ga!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Navijači su u Zagrebu napali dečaka od devet godina i poslali ga kući bez majice, piše "Večernji list".

Izvor: YouTube/Printacreen/Arena Sport TV

U Zagrebu se dogodio incident kada su četvorica navijača napala devetogodišnjeg dečaka, i naterala ga da skine dres Hajduka. Mališan je nosio dres fudbalera Marka Livaje, ali je napadnut u večernjim časovima i hrvatski mediji naširoko izveštavaju o maltretiranju koje je doživeo.

"Večernji list" je kontaktirao oca mališana, Dražena B. koji je ispričao da je dvojicu sinova, od šest i devet godina, poslao sa nećakom da kupe sladoled. Usput su ih presreli navijači Dinama i naterali dečaka da skine dres, tako da je ostao bez majice i tako se vratio kući, u suzama.

"Pod ručnom se pored njih zaustavio automobil, izašla su četvorica mladića i počeli su da im prete. Pitali su koji k... šetaju Zagrebom u Hajdukovom dresu", rekao je otac, koji i sam navija za Dinamo i pogođen je ovakvim postupkom navijača.

"Skinuli su moje maloletno dete do gola, izvređali ih i potom otišli", rekao je otac, koji se očajno zapitao - "zar nije lepo što sam ja navijač Dinama, a moj sin hajdukovac".

Uprave klubova koji će se večeras sresti na Maksimiru u derbiju 36. kola Prve HNL nisu za sada reagovale, a policija je obavila razgovore sa nećakom, kao i majkom dečaka. Istraga je u toku.

(MONDO/Večernji list)