EX YU

RAZBIJENA PEKARA U SARAJEVU ZBOG BUREKA! Inspekcija objavila da su prodavali proizvod sa svinjetinom

Autor Jana Desovski

Federalna uprava za inspekcijske poslove objavila da je potvrdila prisustvo svinjske DNA u bureku deklarisanom kao proizvod od junećeg mesa u pekari u Sarajevu.

Izvor: YouTube/ Hayat Media BIH/Screenshot

U ulici Koševo, u sarajevskoj opštini Centar, još jednom je razbijen izlog pekare Manja. Pripadnici MUP-a KS nalaze se na licu mesta. Do ovoga dolazi nakon što je juče Federalna uprava za inspekcijske poslove objavila da je potvrdila prisustvo svinjske DNA u bureku deklarisanom kao proizvod od junećeg mesa u Vogošći.

Nakon toga su se oglasili i iz kompanije Krajina Klas, koja je vlasnik pekara Manja. "Ono što možemo sigurno tvrditi je da kompanija "Krajina klas" uopšte ne koristi svinjsko meso ili proizvode od svinjskog mesa u delu proizvodnih pogona u kojima se obavlja priprema i proizvodnja bureka i samim tim je nemoguće da dođe do mešanja pojedinih vrsta mesa u našim proizvodnim procesima na liniji za proizvodnju pita", saopštili su.

Podsećamo, i krajem decembra je razbijen izlog iste pekare, a tada je to usledilo nakon spornih izjava vlasnika tog lanca Saše Trivića. On se tada raspravljao na društvenoj mreži X u vezi s glasanjem ljudi koji žive u BiH, a glasaju u Srbiji.

BONUS VIDEO:

(Avaz.ba/MONDO/J.D.)