• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Magna se širi, Vučić "pojačava" dotacije

Izvor MONDO/Agencije

U Odžacima je danas zvanično počeo sa radom novi proizvodni pogon kanadske fabrike Magna seating, na 10.000 kvadrata i sa 1.200 zaposlenih, uz poruku premijera Aleksandra Vučića da je dogovoreno da u njoj bude zaposleno još 550 radnika.

Vučić se, po dolasku u fabriku, sastao sa rukovodstvom kompanije, a zatim će obići pogon i razgovarati sa radnicima.

Ne samo poslodavac

Kako kažu u fabrici, sarađuju sa lokalnom samoupravom i sprovode programe "Prva šansa", interni program ličnog rasta i razvoja zaposlenih, kao i program obuke srednjoškolaca.

Kanadski "Magna seating" bavi se proizvodnjom presvlaka za autosedišta, a posluje u Srbiji od 2013. godine kada je u Odžacima otvorena prva fabrika od 4.300 kvadrata u kojoj radi 444 radnika.

"Danas je oko 1.100 ljudi zaposleno u fabrici, a u skladu sa dogovorom biće zaposleno još 550 radnika - rekao je Vučić i dodao da će fabrika dobiti još veće subvencije ako broj zaposlenih podigne na 2. 500.

Kako je rekao, dogovoreno je da putevi u ovom delu Srbije budu popravljeni, jer je to vašžo i zbog kamiona koji dolaze u fabriku, ali i zbog zaposlenih.

"Ponosan sam na radnike, jer ne predstavljate samo sebe i svoje porodice, jer imamo dobre vredne i čestite radnike koji su napravili dobre rezultate za Magnu", rekao je Vučić.

rimetio je da je među zaposlenima video i ljude iz Kragujevca koji su došli da rade u Odžake, te najavio i finansijsku podršku države u renoviranja Odžaka.
"Mi ćemo poslati pare u naredna dva meseca da se obnove fasade. Odžaci i danas su mnogo životnije mesto nego ranije, ima više energije, a biće još bolja bduućnost", kazao je Vučić obećavši pomoć i u obnavljanju puteva.

Novi pogon svečano je otvoren u prisustvu premijera i izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ambasadora Kanade u Srbiji Filipa Piningtona, ministar privrede Gorana Kneževića, ministra za rad Aleksandra Vulina, predstavnika rukovodstva kompanije i lokalne samouprave.

"Magna seating" posluje u 18 evropskih zemalja.

------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store!PREUZMITE JE!

Komentari 42

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pera

Magnu je otvorila bivsa vlast da ne bude zabune.SNS u Odzacima nije doveo investitore.Njihovih ruku delo je unistavanje Hipola.

Ranka

Upravo je to najvažnija stavka koja otvara polje zaposlenja i novih radnih mesta.

Braca

Nova radna mesta su uvek lepe vesti u Srbiji. Samo neka se nastavi ovim tempom, cela Srbija će za par godina stati na noge.

special image