• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iznenađenje: U kojim opštinama su najviše plate

Izvor MONDO/Beta

Objavljeni najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku - zanimljivo je ko je na četvrtom i petom mestu po najvišim primanjima...Saznajte i ko je na dnu liste

Apsolutni rekorder po visini prosečnih majskih plata je beogradska opština Surčin, što naravno nije iznenađenje, sa prosekom od 99.623 dinara. Na samom dnu lestvice je opština Malo Crniće s prosečnom neto platom od 23.605 dinara.

Iza Surčina je Novi Beograd s prosečnom neto platom od 74.706 dinara i Kostolac sa 73.861 dinarom. Na četvrtom i petom mestu po visini majskih primanja su dve opštine s juga Srbije koje spadaju među najnerazvijenije u zemlji: Medveđa sa 68.784 dinara i Kuršumlija sa 67.964 dinara.

Na samom dnu tabele prosečnih plata, pored Malog Crnića su i Bački Petrovac gde su majske plate u proseku bile 25.397 dinara, Babušnica sa 24.746 dinara i Trgovište sa 25.444 dinara.

U konkurenciji najvećih gradova u Srbiji sa najvećom majskom zaradom je Beograd s prosečnom platom od 60.186 dinara.

Na drugom mestu je Novi Sad sa 50.536 dinara, na trećem Kragujevac sa 44.867 dinara i na četvrtom Niš s prosekom od 42.603 dinara.

Izvor: Ilustracija MONDO/Podaci RZS


Prosečna neto zarada isplaćena u Srbiji u maju ove godine je bila 47.136 dinara, što je u odnosu na april nominalno manje za 5,0 odsto, a realno manje za 4,5 procenta, saopštio je Republički zavod za statistiku Srbije.

Prosečna plata i dalje u plusu

Prema zvaničnoj statistici, prosečne majske bruto i neto zarade veće su za 7,2 procenta nominalno, odnosno za 3,6 posto realnou odnosu na isti mesec prošle godine.

Plate u Srbiji veće od 500 evra, evo i kad...

Komentari 17

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aleksandar

Statistika uzima u obzir samo isplaćene zarade, a ne i obračunate. Budući da samo ovi sa visokim primanjima i dobija plate, a litna boranija ne dobija ni minimalac, onda je jasna ova statistika. Dakle, neko je u Kuršumliji dobio 100000 platu (verovatno sudovi i predsednik opštine), a ostali će malo (više) da sačekaju...

Rale

Kragujevac je jak ima fiat

Goran

Čekajte bre, zar Kuršumlija nije bila do skora na dnu? Neki SNS član tamo ima platu 500.000?

special image