• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plate u Srbiji veće od 500 evra, evo i kad...

Izvor mondo.rs Izvor MONDO/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da će plate u Srbiji sledeće godine ići i preko 500 evra. On je najavio i da će plate i penzije svakako do kraja ove godine biti uvećane, ali da se još ne zna koliko.



Jedino je pitanje koliko će to biti, što će zavisiti od dogovora s MMF, kaže Vučić.

Upitan da komentariše napise u medijima prema kojima novoj vladi ostavlja nezavidnu situaciju, jer je obećao povećanje plata i penzija, a s MMF-om tokom aktuelnih razgovora u Beogradu to nije tema, Vučić je rekao da je to tema uvek u septembru, kad se vode poslednji godišnji pregovori s tom finansijskom institucijom.

Prosečna plata i dalje u plusu



A da li će MMF dozvoliti takve razgovore, rekao je: "Naravno da će da dozvole, jedino će opet biti svađe oko prostora, svađe i borbe".

Kako je primetio, i oni (MMF) već sada priznaju da ćemo imati bolji rezultat, što govori o velikom prostoru za bolji život građana, te zaključio: "Svakako će i plate i penzije biti veće i oni (MMF) to ne misle da negiraju, ali svakako će o tome da odluči vlada i niko drugi".

PALMA SNOSI POSLEDICE, EVO KAKO RASTU PLATE



Vučić je, povodom najave Jedinstvene Srbije da neće glasati za mandatarku za sastav vlade, da svako ima pravo na svoje stavove i politiku, ali i da svaki potez u politici donosi određene posledice.

"Ne možete da budete i popularni, a i da delite ono što je dobro sa onima koji su povlačili ne samo popularne poteze. Ako ste u timu i kada se donose odluke o smanjenju plata, onda je fer da budete u timu kada te plate budu mnogo veće. Nije fer da delite to sa nama kada smo morali da donosimo odluku svojevremeno, a da se onda posle tri meseca hvalite kada budu značajno uvećane plate, kada budu najveće u srpskoj istoriji", predočio je Vučić.

Izvor: Ilustracija MONDO/Podaci RZS

Kazao je da je već danas plata u Srbiji veća prosečno za 50 evra nego ranije, da iznosi oko 405 evra, a do kraja godine popeće se na 440 do 445 evra. Sledeće godine, kako je najavio, ići će i više od 500 evra.

"To su veliki rezultati. Ne mogu preko noći da idu preko 1.000 evra kako neki tvrde. Do tih velikih rezultata nismo došli lepom pričom već teškim radom i nepopularlnim merama. Onaj, koji je imao petlju da bude uz nas kada su nepopularne mere donošene i nepopulistički i nedemagoški potezi preduzimani, ima pravo da se hvali tim rezultatima", podvukao je Vučić.

Tagovi

Komentari 111

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

S

Ajde više ne zamajavaj narod lažima i obmanama dela dela g_dine Vucicu

Susjed

Dobar je Vučko :D :D :D hahaha

Vlada

Zna li neko, ulaze li privatne firme u ovu statistiku? Inace, ljudi govori se o proseku, a ne minimalcu. To sto vas 20-ak u komentarima ima manje ne znaci da drugi nemaju. Moji rade postene poslive i prosecno imaju oko 480e...Niti su deo stranke, niti kradu... A po nekada se osecam da sam daleko ispod proseka sa standardom, kada vidim sta drugi imaju, voze itd itd

special image