• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarka izvođačima:Pojačajte radove na Koridoru

Izvor MONDO/Tanjug

Ministarka Zorana Mihajlović poručila je da je izgradnja Korodora 11 strateški važna da očekuje da izvođači pojačaju radove na deonicama od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, ukupne dužine 50,2 kilometra.


Koridor 11 je strateški važan i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je spremno da na svaki način pomogne da se u roku završi taj projekat vredan više od 300 miliona dolara, izjavila je ministarka Zorana Mihajlović.

Potpredsednica vlade je razgovarala sa predstavnicima Šandong haj-spid grupe i ambasadorom Kine u Srbiji Li Mancangom o radovima na izgradnji dve deonice Koridora 11, od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, ukupne dužine 50,2 kilometra.

"Očekujemo od glavnog izvođača da posveti veću pažnju kontroli i izboru podizvođača i da maksimalno iskoristi građevinsku sezonu koja je u punom jeku", istakla je Mihajlović, saopštilo je ministarstvo.

Mihajlović je rekla da su inženjeri iz ministarstva u poslednjih godinu dana svakodnevno na terenu upravo da bi se ispoštovali kvalitet i rok.

"Mislimo da može brže, a stanje na terenu pokazuje da glavni izvođač i podizvođači moraju da pojačaju radove", rekla je ministarka.

Ukupna vrednost zajedničkih projekata Srbije i Kine u oblasti infrastrukture, planiranih i aktuelnih, prema njenim rečima, veća je od pet milijardi evra.

"Do sada smo imali veoma dobro iskustvo sa gotovo svim kineskim kompanijama", dodala je.

Ambasador Li je rekao da kineska vlada i Ambasada Kine u Beogradu pažljivo prate kako teku radovi na Koridoru 11, koje izvode kineske kompanije.

Dodao je da kompanija Šandong ima nameru da dalje razvija poslovne aktivnosti u Srbiji.

"Očekujem da obe strane učine sve da se posao završi u ugovorenom roku i u traženom kvalitetu, jer je investicija rezultat sporazuma naše dve države i dve vlade", rekao je Li.



Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nisam Ja

hhhhTšššš!!!!💥

62

Pojačajte plaćanje

Petar

Ponovo pocinje...ovo je samo fina najava kasnjenja zavrsetka radova.Tako su isto i prosle godine cutali do dva meseca pred otvaranje i govorili da ce sve biti na vreme.Odjednim su los projekat,kiša i kojekakvi razni faktori uslovili da radovi kasne.Tunel Brancic ce kasniti godinu dana ali ona to ne sme da kaze vec laze javnost.Uskoro ce ta vest isplivati,samim tim imacemo autoput na komr cemo izlaziti jednom pre Ljiga i ulaziti ponovo na njega kao i do sada u Dicima.Kolaps u najavi

special image