• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Niko neće u čobane za 600 evra mesečno

Izvor MONDO/Srna

U Vojvodini niko neće u čobane ni za platu od 600 evra mesečno, a oni koji prihvate taj posao kriju ga od okoline kao "zmija noge", iako zarađuju više nego radnici "Fijata".

 Vojvodina- niko neće u čobane Izvor: MONDO, Danijela Pašić



Tako dva čobanina u selu Pavlovci, sremska opština Ruma, čuvanje 56 krava naplaćuju od meštana mesečno po 56.000 dinara (oko 460 evra), ali ne žele da to neko zna.

Oni priznaju da čobanskom zaradom hrane decu i porodicu, ali ni po koju cenu ne žele da se o tom priča ili još više piše, da se ne bi brukali "pred svetom".

Kako piše novosadski "Dnevnik", te čobane meštani ne bi menjali ni za šta na svetu, jer svoj posao obavljaju više nego pošteno i savesno.

Meštani banatskih sela muku muče da nađu čuvara ovaca, jer niko neće da se prihvati čobanskog štapa, ni za garantovanu zaradu od 200 do 600 evra mesečno.

Čobanin u zatvoru zbog izrade sireva


Sve to još više čudi kad se zna da u Banatu nekoliko stotina radno sposobnih ljudi prima socijalnu pomoć, koja je višestruko niža od ponuđene čobanske zarade.

Prema navodima "Dnevnika", u slučaju čobana pobedila je samo u Srbiji znana logika, da je bolje sedeti kući, nego raditi posao kojeg se stidiš, makar on bio više nego dobro plaćen.


Prema evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Srbiji je krajem juna ove godine, registrovano je 659.698 nezaposlenih.

Od tog broja jedna trećina su mladi, a više od polovina njih je bez osnovne ili sa osnovnom školom i zanatom.

čobanin
Izvor: YouTube

Komentari 73

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

koje kriv

Kad se dobro Placa nije sramota radit Taj poso svi smo deca cobana pa i oni sti zive i gradovima njihovi stari su bili cobani treba time dase ponose a ne studerede

Marko

Kakav je to raspon plate od 200 do 600eura! Ko je lud da radi isti posao za 200eura kad neko plaća 600eura! Meni tu ništa nije jasno...

Bratunga

A šta je sa onih puta 2 neregistrovanih ?!?

special image