• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemački "Tenis" od novembra u Zrenjaninu i Kikindi

Izvor MONDO/Tanjug

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je da od 1. novembra kreće realizacija dve investicije nemačke kompanije "Tenis" i to u Zrenjaninu i Kikindi.


Nedimović je za RTS rekao da nemački proizvođača mesa "Tenis" konkuriše za zakup zemljišta u još tri opštine, ali da komisija još nije završila proces.

Nemački "kralj mesa" stigao u Srbiju!

"Mi kod svakog projekta analiziramo katastar, restituciju. Želimo samo one parcele koje su čiste u imovinsko-pravnom smislu budu predmet davanja u zakup na 30 godina. Imamo Zrenjanin i Kikindu gde kreće izgradnja farmi, nakon toga kreću klanice", naglasio je ministar.

Da li će nemačkoj kompaniji Tenis biti odobreno pravo prvenstva zakupa poljoprivrednog zemljišta u Kikindi, odlučivaće skupština tog grada, tek kada nadležna republička komisija prihvati investicioni plan nemačkog proizvođača mesa, rečeno je Tanjugu u gradskoj upravi Kikinde.

Vučić: Tenis menja kulturu poslovanja u Srbiji

Dolaskom te nemačke kompanije, pojašnjava, obezbeđuje se veliko tržište koje oni imaju na prostoru Evrope, Rusije, Kine.

"Bilo je puno sumnje da li će posao biti transparentan, čak su nazivali zakon o zakupu poljoprivrednog zemljišta na 30 godina da je namenjen samo ovom preduzeću. Mi smo do sada 11 projekata odobrili, samo dva se odnose na 'Tenis', devet su srpski proizvođači", pojasnio je on.

Nemačka: Svinja vrednija od stranog radnika

Komentari 18

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mikan

Jos jedan u nizu udaraca po selu i seljaku, a Boga mi i na drzavu...jos malo pa smo totalno okupirani, samo nam je ovaj svaba falio?

Anticenzura

Eto salame za sendvice...jos majoneza...

Ivana

Umesto proizvođačima zdrave hrane tj. povrtarima i voćarima, zemlja ode ovom proizvođaču mesa koje je SZO stavila na listu najkancerogenijih materija! Umesto prirodnog komposta, imaćemo zagađenje zemlje, vode i vazduha! Umesto poljoprivrednih grana koje ne počivaju na mučenju i klanju životinja, imaćemo najsvirepiju!

special image