• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bojović većinski vlasnik "Energoprojekta"

Izvor MONDO/Tanjug

Centralni registar za hartije od vrednosti zaključio je ponudu direktora "Napred razvoja", Dobroslava Bojovića za preuzimanje akcija "Energoprojekta", čime je postao većinski vlasnik najveće srpske građevinske kompanije, saznaje Tanjug.

Ponuda je zaključena danas, a, prema Tanjugovim informacijama, deponovano je 16,63 odsto akcija, što sa prethodnih 35,38 odsto Bojovićevih akcija čini većinski paket od 52,01 odsto akcija.

Komisija za hartije od vrednosti odobrila je početkom meseca Dobroslavu Bojoviću, direktoru "Napred razvoja", kao i ostalim firmama koje zajednicki deluju, objavljivanje ponude za preuzimanje "Energoprojekta" i vratila Bojovicu pravo glasa u tom akcionarskom društvu.

GOTOVO?Dobrosav Bojović može da kupi Energoprojekt

Prema rešenju Komisije za hartije od vrednosti, s početka jula, u koje je Tanjug imao uvid, kompaniji "Napred razvoj" a. d. dozvoljeno je preuzimanje akcija "Energoprojekt holdinga".

Ranijom odlukom Komisije za hartije od vrednosti, vraćeno je pravo glasa kompanijama "Montinvest propertiz", "Jopag AG", "Napred razvoj", GP "Napred" i Dobroslavu Bojoviću o odlučivanju o akcijama "Energoprojekta".

Optužnica za Energoprojekt

Kompanija "Montinvest propertiz" ima 565. 699 akcija, "Jopag AG" 560. 731, "Napred razvoj" 2. 677. 512 akcija, dok GP "Napred poseduje 9. 879", a Dobrislav Bojović, kao fizičko lice, ima 47. 004 akcije u akcionarskom društvu "Energoprojekt".

Energorojekt: Ništa od preuzimanja, zasad

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nikola

Strasno sta drugo reci. Jos jedan aplauz za naseg predsednika ,sve si unistio i prodao. Sramota.

XIII

Moj deda je radio u Energoprojektu, moj otac je tamo radio. Imam neke njihove akcije ali nisam želeo da ih prodam ovom čoveku. Prosto ne uliva poverenje. I nije mi jasno da postoji tako velika firma sa tako velikom tradicijom a država ćuti... Hoće li zaista pustiti da sve to propadne?

Tarabić

@XIII Gde ste bili 5.oktobra? Tada je voz otišao, a vi to niste znali.

special image