• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovenija traži poštare i vozače iz Srbije

Izvor MONDO/Agencije

Slovenačka državna pošta Pošta Slovenije (PS) donela je odluku da zbog manjka vozača i poštara te kadrove potraži u BiH i Srbiji.

  Uprava je potvrdila da će novim radnicima uz radne dozvole obezbediti i obvezan kurs slovenačkog jezika za koji država daje subvenciju, i platiti ispit iz poznavanja Ustava Slovenije i poštanskih propisa.

U upravi slovenačke pošte odbacuju tvrdnje zaposlenih o "mizernim" platama, navodeći kako prema službenim podacima neto plata njihovog pismonoše iznosi u proseku 810 evra, da mogu zaraditi i bonus i da dobijaju dodatak za godišnji odmor, plaćeni topli obrok i troškove prevoza na posao i s posla.

Njava upošljavanja radnika iz Srbije i BiH je međutim izazvala ogorčenje zaposlenih Slovenaca, odnosno njihovih sindikata, pišu slovenački mediji.

Plate poštara i vozača u Pošti Slovenije (PS) relativno su male, a poštarski sindikat tuži se i na sve veće dodatne zadatke koje od njih traži uprava, želeći državnu poštu po profitu i rasponu usluga da približi komercijalnim firmama koje se bave poštanskim i sličnim uslugama, pri čemu zaboravljaju na interese i potrebe zaposlenih i mimoilaze njihov sindikat, navela je agencija Hina.

Česi vape za radnicima iz Srbije


"Poštar koji ne zna slovenački jezik će teško moći da komunicira s kolegama na poslu, sa šefovima i posebno sa strankama, što će naneti štetu ugledu slovenačkih poštara", saopštio je sindikat slovenačkih poštara, preneli su mediji.

Za OVIM zanimanjem će biti velika potražnja


Poštari navode da pismonoša u Sloveniji mora da dobro poznaje slovenačke i evropske propise koji se odnose na uručivanje pošiljaka.

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nenad

Ja za par dana odlazim u Sloveniju u potrazi za poslom na radno mesto vozac autobusa.Trazi Slovenija,trazi Hrvatska pa,videcemo!Tamo su zarade do 3 puta vece nego ovde!

stojanovic srecko

Radio buh kao voZac posto to samo znam

Gaga

Koliko nasi postari rade plata im je odlicna!

special image