• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Do kraja 2018. prosečna plata 500 €

Izvor mondo.rs Izvor MONDO/Agencije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uveren je da će krajem iduće godine prosečna plata u Srbiji biti oko 500 evra, kao i da će građani osetiti i moći da vide šta je sve urađeno.

 Aleksandar Vučić o platama i otvaranju Ikee Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

On je, u intervjuu televiziji "Pink", kazao da je Dragan Šutanovac jednom u Narodnoj skupštini rekao da ce, ako stvarno dode do toga da prosecna plata u Srbiji bude 500 evra, svi glasati za SNS.

"Nikada to više nece ponoviti, zato što mu je jasno da ce vec krajem 2018. godine, verovatno, prosecna plata u Srbiji biti oko 500 evra", uveren je Vucic i dodaje da to govori da velikim radom, trudom, energijom, skromnošcu i posvecenošcu možete da postižete neuporedivo bolje rezultate.

Predsednik Srbije istakao je da u Srbiji treba da bude promenjen mentalitet i u biznisu.

Naveo je i da kao premijer Srbije nije dozvoljavao spregu biznismena i polticara.

"Danas je biznismen onaj ko napravi sto da ga proda na trižištu, a ne zato što natera politicara da ga kupi", rekao je Vucic.

Predsednik je zadovoljan pocetkom rada švedske kompanije Ikea u Srbiji i tim povodom je istakao da je to simbol i pokazatelj stanja ekonomije i društva.

Evo ko u Srbiji ima platu od 210.000 dinara


"Nece Srbija danas živeti deset puta bolje nego što je to bio slucaj juce, ali tamo gde se pojavi Ikea, znaci da je to pristojna zemlja, jedna od 49 zemalja u kojima se Ikea nalazi i posluje. To znaci da je zemlja na dobrom putu i da smo poceli sebe da menjamo", porucio je Vucic.

On je, uoci sutrašnjeg pocetka rada robne kuce švedske kompanije kod Beograda, istakao da nije slucajno to što je Ikea sada došla u Srbiju, kao što nije slucajno što nije došla ranije, narocito od 2000. godine, kada je pokazala takvo interesovanje.

Novosadanima "skocile" plate za 9.000 dinara

Vucic je podsetio da je prvi put o dolasku Ikee u Srbiju pocelo da se govori 1990. i 1992, kada je pokazala takvo interesovanje, ali se to nije dogodilo, istakao je, zbog snažnog lobija ljudi koji su želeli da zaustave svaku vrstu konkurencije, zbog rata i svega što se zbivalo na prostoru bivše Jugoslavije.

Vucic: Evo zašto je Ikea važna

"Dolazak Ikee znaci da se sada nalazimo na dobrom putu i da smo poceli da se menjamo", istakao je Vucic.

"TRAŽIM KOMPROMISNO REŠENJE ZA KOSOVO"

Ako napravimo osovinu mira i stabilnosti na liniji "sever-jug" na Zapadnom Balkanu, izmedu dva najveca naroda, Srba i Albanaca, u narednih 100 godina rešili smo 80 odsto naših politickih problema, rekao je Vucic i najavio da ce u septembru pokušati dodatno da institucionalizujemo unutrašnji dijalog u svim forumima.

"Ostaje nam još bitan odnos sa Bošnjacima. Sve ostalo cemo držati pod kontrolom", rekao je Vucico bjašnjavajuci zašto smatra izuzetno važnim unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji na koji je pozvao najširi krug aktera društevnog i politickog života u Srbiji.

Analiticari: Dijalog nije najava priznanja Kosova

Ukazao je da nema gotovih rešenja i da nece biti lakih rešenja, ali da je za nas važno da dijalog pokušamo dodatno da institucionalizujemo od septembra u svim forumima.

Komentari 213

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

scout

Svaka cast tako treba

mileva

vucicu kako da ti verujemo kad sio rekao da tv pretplata samo preko tebe mrtvog pa nista a i izjavio si da samo magarci nemenjaju misljenje

Boya

Bice godisnja plata 500e. Ma najgori smo na svetu, pitam se moze li gore

special image