• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preko Žeželjevog mosta peške već u novembru

Izvor Tanjug

Čelnici španskog Azvija obavestili su danas ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović da će do sredine novembra Žeželjev most preko Dunava u Novom Sadu moći da se pređe pešice.

Ubrzo će uslediti i "otvaranje" za voz jer je puštanje železničkog saobraćaja planirano za januar.

Kako je saopštilo Ministarstvo, Mihajlović je navela da od investitora očekuje punu posvećenost projektu kako bi se poštovali ugovor i rok.

Han: Treba nam ovaj Žeželjev most (VIDEO)

O Koridoru 10

Kako je saopšteno, na sastanku je razmatrana i dinamika radova na dve deonice na južnom kraku Koridora 10 ka Grčkoj, ukupne dužine 12,1 kilometar, od Grdelice do tunela Predejane i od tunela Manajle do Vladičinog Hana. Mihajlovićeva je poručila da je završetak izgradnje Koridora 10 jedan od strateških ciljeva Vlade i da je važno da svaki izvođač uloži maksimalan napor kako bi se završio i poslednji, najteži deo Koridora, kroz Grdeličku klisuru.

"Žeželjev most za Vladu Srbije predstavlja jedan od strateških projekata, koji je važan ne samo za Novi Sad i Vojvodinu, već i za celu Srbiju, budući da se nalazi na železničkom Koridoru 10 i deo je pruge Beograd - Budimpešta", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je razgovarala sa vlasnikom i generalnim direktorom španskog Azvija, Manuelom Kontrerasom Ramosom i Fernandom de la Tore de Alvaradom, o izgradnji Žeželjevog mosta i gradnji deonica na drumskom Koridoru 10 na kojima je ova kompanija glavni izvođač.

Mihajlović je naglasila da su u prethodnom periodu rešeni brojni problemi koji su kočili realizaciju projekta, u saradnji sa izvođačem i zahvaljujući velikom angažovanju tima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Čelnici Azvija su naveli da se do kraja meseca, od 21. do 24. avgusta, očekuje lansiranje malog luka na petrovaradinskoj strani.

Mihajlović: Žeželjev most gotov do kraja 2017.

Manuel Kontreras Ramos, vlasnik glavnog izvođača radova na Žeželjevom mostu, istakao je da je Azvi kompanija koja ozbiljno radi na svim projektima i da će učiniti sve da se ugovoreni rokovi ispoštuju.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

toliko o napretku

U 16 veku svetski poznata "na Drini ćuprija" napravljena je tadašnjom tehnologijom, ručnim klesanjem kamena, za cele 4 godine a "demokratsko-naprednim snagama" sve pod pokroviteljstvom Evropske Unije u 21 veku treba evo 17 godina. A pošto smo jelte "na dobrom putu", verujem da će trebati još koja godinica da se posao izgradnje mosta privede kraju...dotle ono "privremeno rešenje" napravljeno u Slobino vreme za godinu dana evo prkosno stoji već 17 leta pakosno podsećajući nas na vreme kada smo bili ozbiljna država koja je imala snage i tehnologije da izgradi sama jedan običan most.

Vuk

Nece imati ko da ga predje. Kada svi pobegnu iz ovog Zombilenda.

RVI

Njega je trebalo poceti obnavljati, odmah po zavrsetku NATO bombardovanja. Zasto nije? Treba pitati sve prethodne vlade, ministre gradjevine i presednike SRBIJE.

special image