• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prodaja Galenike: Spala knjiga na dva slova

Izvor Tanjug

"Glavni koverat" za privatizaciju farmaceutske kompanije otvoren je danas u 12 sati u Ministarstvu privrede a od najavljivanog mnoštva kompanija koje se interesuju za još jednu srpsku "zlatnu koku", prijavile su se samo dve firme.

 Privatizacija Galenike stigle dve ponude za kupovinu

U predviđenom roku, za dostavljanje prijava za učešće u postupku prodaje kapitala Galenike, koji je istekao 2. oktobra u 12 časova, stigle su dve ponude - kompanija Amicus SRB doo Beograd i Aelius Luksemburg - povezano lice EMS S/A iz Brazila.

Na današnjem otvaranju, pregledana je dokumentacija o identifikaciji ponuđača i ona kojom se dokazuje ispunjenost kvalifikacionih kriterijuma, rečeno je u saopštenju.

Komisija za sprovođenje postupka proverava dostavljenu dokumentaciju, nakon čega će predložiti ministarstvu privrede da odobri dostavljene prijave, odnosno da odobri dodatan rok za dopunu dokumentacije.

Otvaranje koverti koje sadrže podatke o finansijskoj ponudi uslediće tek kada se utvrdi da je dokumentacija dostavljena u okviru koverta "podaci o ponuđaču" u potpunosti u skladu sa pravilima postupka.

U ovom trenutku nije moguće odrediti tačan datum otvaranja finansijske ponude, međutim očekuje se da isto bude održano u drugoj polovini oktobra.

Raspisan tender za prodaju Galenike

Iako je početna cena jedan evro simbolična, potencijalnog kupca očekuju veća ulaganja.

Najpre preuzima obavezu da će isplatiti 25 miliona evra, za koliko su komercijalne banke pristale da namire potraživanja "teška" 71 milion evra.

Kupac pristaje i da finansira socijalni program, navodi list.

U "Galenici" sada radi 1.400 ljudi, sa dobrovoljni odlazak se prijavilo 250, a procenjuje da će novom vlasniku biti potrebno između 700 do 900 radnika.

Potencijalna licitacija između dva ponuđača počela bi od jednog evra, pobednik bi bio ko da više, a ako ostgane samo jedan ponuđač, država će sa njim pregovarati, piše "Politika".

PROPALO: Galenika prezadužena, pa je niko neće

Država sama od sebe kupila Galeniku

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Зоја

Све што доноси профит ми продајемо. Прво доведемо до банкрота па отпустимо раднике, па онда зграда пропада, мало не баш много, па онда тендери , па онда кобојаги пропадају тендери, па се онда спуштају цене у бесцење, па онда неки наш тајкун преко тамо некога купи, па не ради ништа онолико времена колико је по тендеру дужан да кобојаги почне посао, у међувремену узме паре за запошљавање радника и или мало ради или не ради. Ако је локација добра за неки стамбено пословни објекат онда се фирма затвара и власник узима кајмак

petar

@Зоја Znas li koliko para se zaradi u tom prvom koraku?

special image