• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odricanje od ranije stečenih akcija

Ko želi akcije šest državnih sistema, mora da se odrekne ranije stečenih.

Agencija za privatizaciju je svim građanima koji su ostvarili pravo na besplatne akcije po ranijim zakonima, a koji su se prijavili za besplatne akcije šest velikih državnih sistema, dostavila obaveštenje u vezi sa dopunom prijave u cilju eventualnog odricanja.

Odricanje od ranije stečenih akcija omogućeno je nakon usvajanja izmena podzakonskih akata od 28. marta ove godine, navodi Agencija u saopštenju i dodaje da se veliki broj građana u međuvremenu već odrekao ranije stečenih akcija.

Agencija obaveštava sva lica, koja su se u međuvremenu prema propisanoj proceduri odrekla pomenutih akcija u nekoj od 183 filijale pošte, a naknadno su dobila pomenuto obaveštenje, da nema potrebe da ih se ponovo odriču.

Kako je saopšteno, njihov zahtev je u postupku obrade i ukoliko ispunjavaju sve zakonske uslove, ostvariće pravo na besplatne akcije u skladu sa Zakonom o pravu na besplatne akcije.

Takođe, ostvariće pravo i na novčanu naknadu koju građani ostvaruju u postupku privatizacije, o čemu će ih Agencija naknadno obavestiti, kaže se u saopštenju.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image