• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krajem juna 756.453 nezaposlenih

Direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje Tamara Samardžić izjavila je u ponedeljak da se broj nezaposlenih na evidenciji te službe iz meseca u mesec smanjuje i da je krajem juna evidentirano 756.453 lica.

Direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje Tamara Samardžić izjavila je u ponedeljak da se broj nezaposlenih na evidenciji te službe iz meseca u mesec smanjuje i da je krajem juna evidentirano 756.453 lica.

Samaradžićeva je navela da je masovnije zapošljavanje moguće samo uz direktne strane investicije i davanje više sredstva za aktivne mere tržišta rada.

"Nastavili smo sa merama koje teže zapošljivim kategorijama nezaposlenih uvećavaju šanse na tržištu rada, kao što su informatička obuka za lica sa oštećenjem sluha i lica sa oštećenjem vida", rekla je ona u intervjuu listu NSZ "Poslovi"

Ona je dodala da je NSZ nastavila i sa primenom prošlogodišnjih mera aktivne politike zapošljavanja, koje su, podsetila je, prevashodno usmerene na poslodavce kao ključni faktor zapošljavanja.

Govoreći o promenama unutar NSZ, Samardžićeva je kazala da su inicirane značajne funkcionalne promene usmerene, pre svega, na postizanju mobilnosti i efikasnosti.

"Efikasnosti u radu doprineće i prenošenje nadležnosti potpisivanja ugovora o sprovođenju javnih radova na direktore filijala NSZ", rekla je ona i dodala da je nastavljena praksa školovanja, organizovanja obuka, treninga i kurseva u cilju podizanja kompetencija zaposlenih.

Sve to, prema njenim rečima, ima za cilj potpunije aktiviranje ljudskih i materijalnih potencijala NSZ radi zadovoljenja potreba i zahteva klijenata, a posebna pažnja je poklonjena i informatičkoj modernizaciji službe, posebno uvođenju Jedinstvenog informacionog sistema.

Ona je podsetila i da su predstavnici NSZ u proteklom periodu učestvovali u radu niza međunarodnih skupova evropskih i svetskih asocijacija i institucija, a u Beogradu je u aprilu održan Prvi ekspertski sastanak Centra javnih službi za zapšljavanje Jugostične Evrope.

Samaradžićeva je ukazala i da je učinjen značajan napredak u saradnji s medijima, a ove godine Služba se uspešno predstvila i mladima na festivalu "Egzit" različitim informativnim i promotivnim materijalima.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image