• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izgradnja jeftinih stanova počeće do maja

Izvor Beta

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da očekuje da najkasnije u maju 2018. godine počne izgradnja prvih 400.000 metara kvadratnih jeftinih stanova za vojsku, policiju i službe bezbednosti.

Ona je u intervjuu agenciji Beta istakla da će ti stanovi u potpunosti biti u skladu sa evropskim standardima i da će se graditi fazno, ;tri godine, u svim većim gradovima, a ukupna površina biće dva miliona kvadrata.

;"Svi stanovi, kojih će biti najmanje 20.000, radiće se po svim standardima energetske efikasnosti i građevinskim standaradima u skladu sa evropskim. To nisu stanovi koji će zbog niže cene imati neki problem", naglasila je Mihajlović, koja je i potpredsednica Vlade Srbije.

Objasnila je da izgradnja stanova nije tip infrastrukturnih projekata koji se dugo grade već da, u zavisnosti od veličine i visine zgrade, izgradnja može trajati maksimum od šest do 12 meseci.

"Građevinska direkcija Srbije i Republička direkcija za imovinu rade na projektnoj dokumentaciji ; i mi ćemo sledeće godine sigurno početi radove, u nekoliko gradova, kao što su Beograd, Niš i Kragujevac", rekla je Mihajlović.

Vučić: Gradićemo jeftine stanove za mlade



Navela je da je Ministarstvo građevine razgovaralo sa gradonačelnicima, jer su uvideli da je problem to što svaki grad ima različitu situaciju u dokumentaciji, zbog čega su predložili da se donese poseban zakon uz leks specijalis“.

"Nekome je uspisan prostorni plan, a nekome nije, a negde nisu rešeni imovinsko- pravni odnosi. Da ne bismo gubili vreme u sređivanju toga, mi smo se odučili da predložimo zakon koji će taj administrativno birokratski deo što pre rešiti", rekla je ona.

Gradnja stanova u šest gradova, kvadrat 500 evra


Kako je istakla, plan je da do kraja ove ;godine Minstarstvo predloži i pripremi zakon, a ukoliko bude prihvaćen, mogao bi da bude na dnevnom redu Skupštine Srbije na prvom zasedanju posle Nove godine.

Ona je ocenila i da je sa stanovišta države izgradnja tih stanova ogroman projekat, koji će uticati na privredni rast Srbije.

Komentari 38

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sneza

Lep potez, mnoge porodice ce resiti ozbiljan zivotni problem :)

Milos

А ми остали ста смо ми, па за нас нема "назови" јефтиних станова

Politika

Za vojsku i policiju. Da se bar setise porodica boraca mobilisanih i stradalih u ratovima. A tek mladih koji bi trebalo da se odazovu i grade ovu drzavu?! Put pod noge...

special image