• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Do prvog oktobra deo obilaznice oko Beograda

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je u petak da će do 1. oktobra biti izgrađen deo obilaznice oko Beograda, od Orlovače do Ostružnice.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je u petak da će do 1. oktobra biti izgrađen deo obilaznice oko Beograda, od Orlovače do Ostružnice.

"Ima para, spremno je dve miljarde i 200 miliona dinara", poručio je Mrkonjić novinarima prilikom obilaska radova na izgradnji obilaznice oko Beograda.

On je istakao da je osnovni zadatak Vlade Srbije da zaposli domaću građevinsku operativu, i da je "preduslov da domaće firme rade posao" na izgradnji obilaznice.

Direktor građevinskog preduzeća "Planum" koje je angažovano na izgradnji, Ratomir Todorović je rekao da je plan za izgradnju dela obilaznice od Orlovače do Ostružnice "realan ako budu obezbeđena finansijska sredstva".

"Preuzeli smo obavezu da 15. oktobra taj deo obilaznice pustimo u saobraćaj", rekao je Todorović i naveo da su "izvođači na terenu i da rade punom parom".

Na pitanje da li su radnicima isplaćene plate, Todorović je rekao da su radnicima "Planuma" dobili junsku platu, a da sada treba da im bude isplaćena plata za jul.

"Koliko ja znam pare su obezbeđene i tu ne bi trebalo da bude problema", dodao je on i naveo da "u ovoj fazi predstoje vrlo skupi radovi uz veliko učešće materijala".

Predstavnik "Mostogradnje", takođe uključene u radove, Jovan Jović je rekao da radnici te firme dobijaju zarade svakih 15 dana.

Jović je najavio da će na nekim objektima biti uvedene noćne smene istakavsi da je za to potrebno obezbediti svu tehničku i HTZ opremu radi zaštite radnika.

Direktor Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak je rekao da to preduzeće "vodi računa o isplati ličnih dohodaka svih putarskih preduzeća koja su u operativi".

Drobnjak je dodao da neke od tih firmi zbog kašnjenja isplata uzimaju kredite da bi isplatile platu radnicima, kao i da je garancija za vraćanje tih kredita Javno preduzeće "Putevi Srbije".

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image