• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Niko neće da uprti aerodrom na leđa i odnese ga"

Izvor MONDO/Tanjug

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je poručila da nije tačno da je Grad Niš poklonio aerodrom Vladi.


Ona je izjavila da će Vlada Srbije nastaviti da ulaže u niški aerodrom i da ga razvija, kao što je to činila i prethodne tri godine.

Podsetivši da je Vlada u prethodne tri godine uložila više od 3,5 miliona evra u niški aerodrom, što je omogućilo da se poveća broj putnika 250 puta, Mihajlovićeva je rekla da je "smešno kad sluša neke kvazipolitičare, poput Zorana Živkovića i drugih", koji govore kako je Grad nešto poklonio Vladi.

"Neće niko da uprti na leđa aerodrom i odnese ga iz Niša, aerodrom ostaje u Nišu i mi ćemo nastaviti da ulažemo u njega i da ga razvijamo, kao što smo radili u prethodne tri godine", rekla je Mihajlovićeva, odgovarajući na pitanja novinara u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ).

Niš ustupa aerodrom državi

Kako je primetila, bez ulaganja vlade u prethodne tri godine, danas bi niški aerodrom imao oko 1.000 putnika, koliko je imao 2014, kad ih je imao 1.335.

"Danas ovaj aerodrom ima više od 330.000 putnika jer smo uložili u njega i nastavićemo da ulažemo", ponovila je.

Gradonačelnik: Niš nije poklonio aerodrom

Ministarka je rekla i da će se ova vlada i dalje "mešati u svoj posao" i da neće dozvoliti da niški aerodrom, koji je važan za Niš, Srbiju i za čitav region jugoistočne Evrope, propadne, niti da mirno gleda kako Nišlije umesto svog aerodroma koriste sofijski.

Najmanje pet do 10 miliona evra potrebno je dodatno da se uloži u infrastrukturu da bi aerodrom opstao, uključujući i novi toranj za koji se radi projekat, navela je Mihajlovićeva, dodajući da niški aerodrom trenutno prihoduje oko 60 miliona dinara, te da ne mogu da isplate ni plate, za koje je potrebno oko 110 miliona dinara.

Ona je odbacila tvrdnje da odluka Gradskog veća Niša da imovinu aerodroma prebaci na republiku ima veze sa koncesijom za Aerodrom "Nikola Tesla" i dodala da će to bi jasno svima kad bude objavljen ugovor o koncesiji.

Zbog odluke Gradskog veća da prenese u državno vlasništvo imovinu i osnivačka prava aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu je organizovan i protest. On je, međutim, danas zamrznut.

Protest zbog aerodroma se "zamrzava"

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mile

Ništa šoder, samo šuške.. ?

Čiča Tomina koliba

Gle kako je promućurna! A nas 83% idiota smo se baš mislili kako li će to aerodrom da stave pod mišku

Kako nas omalovazavaju

A ne, mi smo mislili da ce neko da ga "uprti" i odnese... Dobro je sad je ok. E moj narode sta dozvoljavate

special image