• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalanović: Za NIP još dve milijarde dinara

Ministar za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović najavila da će iz rebalansa budžeta Srbije zatražiti dodatne dve milijarde dinara za projekte NIP-a u ovoj godini.

Ministar za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović najavila je danas da će iz rebalansa budžeta Srbije zatražiti dodatne dve milijarde dinara za projekte NIP-a u ovoj godini i napomenula da neće biti zahteva za dodatna sredstva za rad samog Ministarstva.

Kalanović je izjavila Tanjugu da je resorno Ministarstvo prinuđeno na taj korak pošto je, od ukupno 150 miliona evra stranih kredita, izvestan jedino kredit Svetske banke u iznosu od 50 miliona evra.

Ona je dodala da je danas predviđen nastavak razgovora sa predstavnicima Svetske banke u Beogradu o tom zajmu.

"Na žalost ne idu svi projekti onom dinamikom kojom bih ja želela. Biće tražena značajno manja cifra kroz rebalans budžeta i ne očekujem da će, posle sagledavanja sa svim nadležnim ministarstvima, ta sredstva biti preko dve milijarde dinara dodatnih sredstava za realizaciju NIP-a", navela je Kalanović.

Po okončanju pregovora, ugovor o kreditu potpisaće ministar finansija Diana Dragtinović i predstavnici Svetske banke, a potom će biti upućen na ratifikaciju u Skupštinu, rekla je ona.

Prema Zakonu o budžetu za 2008. godinu, za projekte NIP-a predviđeno je da se iz državne kase izdvoji 34,55 milijarde dinara, a 12,45 milijardi od tri kredita: 50 miliona evra od Svetske banke, 50 miliona evra od Evropske investicione banke (EIB) i 50 miliona evra od Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj (EBRD).

"Na poslednjem sastanku koji smo imali sa Svetskom bankom imamo informaciju da su njeni predstavnici zadovoljni tokom pregovora i da postoji mogućnost da se ugovor potpiše, jer je njihov kreditni odbor dao dozvolu", rekla je Kalanovićeva i dodala da kredit Svetske banke nema namenu za konkretne projekte, već za kreditiranje projekata NIP-a uopšte.

Pregovori sa EIB i EBRD idu nešto sporije, jer oni traže dodatne potvrde i dodatnu dokumentaciju, ali i ti procesi idu i postoji opasnost da do kraja godine ne stignemo da ceo proces završimo, kazala je ministarka za NIP.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image