• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela gradnja industrijskog parka kod Kragujevca

Izvor Tanjug

Izgradnja industrijskog kompleksa Mind park počela je danas u Lužnicama kod Kragujevca, a obeležavanju početka radova prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kompleks je osmišljen kao grad u malom sa svim sadržajima koji su neophodni za svakodnevan život.

Pored toga, što će Mind park biti industrijski kompleks, on će se i utopiti u prirodni ambijent a posebna pažnja biće posvećena zaštiti životne sredine.

Prvi objekat u okviru parka trebalo bi, prema planu, da se završi u novembru ove godine, a izvođač radova je Tehnogradnja iz Kruševca.

U junu ove godine na površini od 10 hektara počeće izgradnja upravne zgrade Mind parka, a u sledećenoj fazi gradiće se dečije obdanište i polikliničko - dijagnostički centar, sa najsavremenijom opremom.

Pored toga, Mind park će imati i centar za istraživanje, razvoj i edukaciju, učionice prostor za praktičnu nastavu i savremene laboratorije u kojima će mladi stručnjaci tragati za inovativnim rešenjima, načinima optimizacije procesa proizvodnje i dobijanja patenata kao i prostor za podršku start-ap projektima.

Kako navode iz Mind parka, u zgradi inžinjeringa radiće veliki broj inžinjera iz različitih oblast, a ne samo za potrebe industrije šinskih vozila.

Predviđena je i izgradnja sportskih terena i multifunkcionalne hale, kao i izgradnja aerodromske piste.

Investitor za projekat Mind park je kompanija "Mind Real Estate" koja je deo Milanović Indrustries Gruop - Mind Group, koja je u vlasništvu Bratislava Milanovića.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milojko

Još mazanja očiju.

special image