• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povećanje plata zdravstvenim radnicima!

Izvor MONDO/Beta

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da je u ovoj godini prioritet Ministarstva zdravlja prvo povećanje plata medicinskom, a potom i nemedicinskom osoblju.

 Lončar - povećanje plata u zdravtsvu Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović



On je u Skupštini Srbije kazao da će prvo biti povećane plate medicinskom osoblju - sestrama, tehničarima i lekarima, a potom nemedicinskom osoblju.

Lončar je kazao da će što se tiče nemedicinskog osoblja, među kojima su ljudi koji obavljaju poslove čišćenja, prebaciti u firme koje će prethodno angažovati za obavljanje tih poslova.

"Što se tiče nemedicinskog osoblja, čistači i oni koji rade na drugim poslovima, angažovaćemo firme koje se time bave i automatski ih prebaciti u njih, jer su tamo veće plate", kazao je Lončar.

Beg lekara iz Srbije, država rešava problem

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ivana-k.v.

Ne razumem?Agencije će prezeti već radnike koje rade?Ili...?Zanima me kako se prijaviti u te agencije?Ako bude primanje novih radnika???

Zile

Svima povecanje za 20%.Budzet je pun. To kaze predsednik,premijer-ka.Sta se ceka? Dokle cemo da stedimo i zivimo kao sirotinja.?.????

....

Iz sopstvenog primera,u situaciji u kojoj sam bio (zivotno ugrozen 1,5 mesec) zbog povrede na radu od udara struje. To sto mogu koliko-toliko da hodam,sto sam ostao u pameti,tj. da "normalno" funkcionišem,mogu samo da zahhvalim Bogu i medicinskom osoblju (lekarima,sestrama,tehnicarima,cistacicama). Nekada mi je vise znacilo topla rec i razgovor. Ne znam samo kome vise treba povecati platu,ne zato sto sam ja zadovoljan nego zato sto se na tom odeljenju ophode prema svim pacijentima kao da su im najblizi rod. Ali sve ukkupno u zdravstvu, da ima onih koji i nerade svoj posao kako treba...ima,i po meni treba napraviti sistem da se vise boduju oni koji to stvarno i zasluzuju

special image