• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz Srbije za svet: Med s kakaom, lešnik puter...

Izvor Tanjug

Sirov med sa kakaom, zdravi proizvodi od žitarica - veganski i bez glutena, puter od lešnika, ručno izrađene testenine..., neki su od proizvoda koje su predstavili srpski proizvođači visokokvalitetne hrane na sajmu Summer Fancy Food.

 Srpski proizvodi na Summer Fancy Food Show Njujork Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Na sajmu ovog festivala gastonomskih delikatesa u Njujorku, održanom od 30. juna do 2. jula, kompanije iz Srbije su predstavile posetiocima i džemove sa svežim, divljim tartufima, voćnu marmeladu sa pivom, bobičasto sušeno voće utopljeno u čokoladu...

Ko se predstavio

Iz Srbije su se na ovoj gurmanskoj fešti predstavile kompanije: Flora - Ivanjica; Vrtlari - Mali Iđoš; Planinsko blago - Raška; Basket Zdravija Hrana Made by Hand - Golubinci; Happy Honey - Beograd; Suncokret - Subotica; Drenovac - Beograd; Laki - Arilje; Global Foods - Beograd; Kabinet - Sopot; Truff Truff - Novi Sad; Waw Miloš - Beograd; Slatka jesen - Požega; Real Red Raspberry - Bečej; Stanišić Bio - Novi Sad; ACM-INT - Nova Pazova i Jam and Jelly - Irig, navodi se u zajedničkom saopštenju Asocijacije za promociju srpske hrane i USAID Projekta za konkurentniju privredu.

U organizaciji Asocijacije za promociju srpske hrane, a uz podršku USAID Projekta za konkurentnu privredu, na sajmu u Njujorku je izlagalo 17 proizvođača visokokvalitetne hrane, pod zajedničkim imenom "Serbia Does Specialty Food".

"Summer Fancy Food Show je najveći poslovni događaj u industriji prehrambenih proizvoda, gde se predstavljaju visokokvalitetni proizvodi i inovacije iz ove industrije", izjavio je Aleksandar Pavlović, direktor USAID Projekta za konkurentnu privredu, aktivnosti vredne 12 miliona dolara koja je namenjena jačanju konkurentnosti srpske prehrambeno-prerađivačke industrije, pogotovo lanaca vrednosti voća i povrća.

Srpske kompanije su, navodi Pavlović, imale mogućnost da se predstave izuzetno širokoj publici, i dodaje da se nada da će neke od njih početi sa izvozom svojih proizvoda na američko i međunarodno tržište.

"Kontakti sa nekoliko velikih trgovinskih lanaca omogućiće nam da 'Happy Honey' proizvode uskoro plasiramo u SAD", ističe Darko Mandić, vlasnik kompanije Happy Honey iz Beograda.

Srbi "smućkali" svetski hit - najzdraviji slatkiš

Dodaje da je odlično što je njegova firma dobila priliku da nastup u okviru srpskog štanda jer samostalno ne bi mogla da finansira nastup na ovakvom sajmu.

Predsednik Asocijacije za promociju srpske hrane, Robert Čoban, izjavio je da su "međunarodni sajmovi od velikog značaja za promociju i plasman srpskih visokokvalitetnih proizvoda".

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

svetski putnik od kude Nish

Zaboravite slogan iz '80-tih "Nista briga, nista stres, pijte samo Kras expres". Od sada ce se vrteti na TV kanalima "Deluje sasavo, ali otkad kusam srpski med sa lesnicima mene vise nista ne boli !"

Ejpril O Nil

Kakav je to sirov med? Mene to interesuje? Ceo život vrcam med i neko je sada izmislio sirov med! Hahah. E živote.

N

@Ejpril O Nil to se i ja pitam, marketinske fore i fazoni. Kako se onda zove med koji izvrcamo, procedimo i sipamo direktno u tegle. i

special image