• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vansudsko poravnanje za Srbija turist?

Kompanija Junivorld, u vlasništvu Amerikanca srpskog porekla Srbe Ilića, predložila je da se spor te kompanije i države Srbije oko poništenja privatizacije niškog Srbija turista reši vansudskim poravnanjem, saznaje Beta.

Kompanija Junivorld (Uniworld), u vlasništvu Amerikanca srpskog porekla Srbe Ilića, predložila je da se spor te kompanije i države Srbije oko poništenja privatizacije niškog Srbija turista reši vansudskim poravnanjem, saznaje Beta.

Ilić je predložio ministru ekonomije Srbije Mlađanu Dinkiću, u pismu u koje je agencija Beta imala uvid, da se ugovor o privatizaciji Srbija turista vrati na snagu, a da Junivorld odustane od međunarodnog arbitražnog postupka u Parizu.

Junivorld će se odreći svih zahteva za pretrpljenu štetu i nastaviti rekonstrukciju pet hotela, dodao je Ilić.

Junivorld je tužio Srbiju pred Mađunarodnom trgovinskom komorom u Parizu zbog poništenja privatziacije niškog Srbija turista koji je američka firma kupila na tenderu 2003. godine za 1,1 milion dolara uz obavezu da u naredne tri godine investira devet miliona evra.

Privatizacije je posle protesta radnika poništena 30. juna 2006.
godine uz obrazloženje da Junivorld nije ispunio obaveze iz kupoprodajnog ugovora.

Junivorld u dopisu procenjuje da će međunarodna arbitraža trajati do početka 2010. godine, sa neizvesnim ishodom po državu Srbiju, uz podsećanje da su u predhodnoj međunarodnoj arbitraži, povodom poništenja privatizacije beogradskog Putnika koji je takođe kupio Junivorld, usvojeni skoro svi zahtevi te kompanije.

"Do okončanja arbitraže pred Međunarodnom trgovinskom komorom u Parizu čeka nas vrlo dug period u kojem Srbija turist nastavlja da propada", navodi se u pismu.

Agencija za privatizaciju bi trebalo, prema predlogu američke kompanije, da vrati Junivorldu akcije koje su posle raskida ugovora predate Akcijskom fondu, "oslobodi" milion dolara koje je kompanija dala na ime garancije i potvrdi da je kompanija "investirala 6,78 miliona dolara od ugovorom predviđenih devet miliona".

Junovorld bi se odrekao zahteva za naknadu štete, koju procenjuje na
12 miliona evra i naknade za sudske i arbitražne postupke.

(Beta/Na slici: Brod kompanije Junivorld)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image