• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IMA LIČNU BANKU U SRBIJI: Rus Šljahovoj kupio VTB

Izvor MONDO/Beta

VTB banka Beograd je saopštila da je njen novi vlasnik srpsko privredno društvo čiji je jedini osnivač ruski investitor i bankar Andrej Šljahovoj.

  VTB banka u Srbiji - Vlasnik Rus Andrej Šljahovoj Izvor: Mondo/Georgi Mitev Šantek

Izvor: Mondo/Georgi Mitev Šantek

Transakcija je, kako je navedeno, obavljena uz punu saglasnost Narodne banke Srbije.

Andrej Šljahovoj je doktor ekonomskih nauka sa gotovo tridesetogodišnjim bankarskim iskustvom koji je osnovao banku u sopstvenom vlasništvu koja je kasnije prodata i pripojena većem bankarskom sistemu. Takođe, uspešno je vodio proces preuzimanja i razvoja drugih banaka na teritoriji Rusije.

Šljahovoju su u Rusiji dodeljena brojna državna priznanja, uključujući titulu počasnog ekonomiste Ruske Federacije koju dodeljuje ruski predsednik.

VTB banka zatvara vrata u Beogradu

"Preuzimanje VTB Banke za ovog investitora predstavlja prvi korak na srpskom tržištu za koje je procenio da poseduje značajan rastući potencijal, ne samo po pitanju nastavka i proširenja postojeće linije poslovanja ove banke, već i po pitanju razvoja i ponude novih proizvoda zasnovanih na inovativnim finansijskim tehnologijama (Fintech)", ističe se u saopštenju banke.

VTB banka Beograd u vlasništvu ruske VTB banke, posluje u Srbiji od 2008. godine, ima 72 zaposlenih i dve filijale - u Beogradu i Novom Sadu. Za prvih šest meseci 2018. godine imala je profit od 60,5 miliona dinara, dok ukupna aktiva banke trenutno iznosi oko 13,4 milijarde dinara.

Vještorgbanka (VTB) banka, koja je najvećim delom u državnom vlasništvu, druga je po veličini banka u Rusiji i članica je VTB grupe.

U Srbiju je došla 2013. godine, da bi godinu potom preuzela i poslovanje Moskovske banke, banke iz svoje grupe koja je takođe imala filijalu u Beogradu.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aca

Ovu banku treba izbegavati

V

@Aca Zasto pojasni...

special image