• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svetska banka: Za Koridor 600 miliona dolara

Svetska banka će sa 600 miliona dolara učestvovati u finansiranju izgradnje autoputa na "Evropskom koridoru 10", izjavio je potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić.

Svetska banka će sa 600 miliona dolara učestvovati u finansiranju izgradnje autoputa na "Evropskom koridoru 10", izjavio je potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić posle večerašnjeg sastanka u Vašingtonu.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Dinkić je razgovarao sa zamenikom izvršnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Džonom Lipskijem, izvršnim potpredsednikom MMF-a Larsom Tarnelom i izvršnom direktorkom Svetske banke Ngozi Okonjo-Iveala.

"Nakon današnjeg sastanka sa izvršnom direktorkom Svetske banke Ngozi Okonjo-Iveala, dogovoreno je da ova institucija značajno učestvuje u finansiranju našeg najznačajnijeg infrastrukturnog projekta, a to je izgradnja autoputa na Koridoru 10", rekao je Dinkić.

Ministar je rekao da je Svetska banka zainteresovana da učestvuje u finansiranju deonice Niš Dimitrovgrad sa ukupno 600 miliona dolara.

"Mi očekujemo da nam do kraja ove godine Bord direktora Svetske banke odobri 400 miliona dolara, a da se u narednom periodu obezbede ostala sredstva", rekao je Dinkić.

On je izjavio da će "tehnička misija Svetske banke već sledeće nedelje doputovati u Beograd kako bi se utanačili tehnički detalji ovog kreditnog aranžmana".

Dinkić je ocenio da su uslovi kredita najpovoljniji mogući na tržištu, prenelo je Ministarstvo.

Kako je rekao, "kredit će biti odobren na 30 godina, sa periodom počeka od pet godina i kamatnom stopom koja je trenutno najpovoljnija na tržištu i iznosi oko 3,5 odsto na godišnjem nivou".

(Beta)



Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image