• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povećanje penzija neće ugroziti stabilnost

Jovan Krkobabić izjavio je da vanredno povećanje penzija i usklađivanje penzija na 70 odsto od prosečne zarade u Srbiji, najavljeno za iduću godinu, neće ugroziti makroekonomsku stabilnost zemlje.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Jovan Krkobabić izjavio je u sredu da vanredno povećanje penzija od 10 odsto, kao ni usklađivanje penzija na 70 odsto od prosečne zarade u Srbiji, najavljeno za iduću godinu, neće ugroziti makroekonomsku stabilnost zemlje.

On je u razgovoru sa delegacijom Svetske banke, koju je predvodio šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Sajmon Grej, naglasio da će usklađivanje penzija sa prosečnim platama najviše uticati na poboljšanje položaja najugroženije kategorije penzionera.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz Krkobabićevog kabineta, dogovorena dalja saradnja Vlade i Svetske banke u cilju reformi penzionog sistema u Srbiji, a razgovarano je i o implementaciji Projekta konsolidacije naplate i reforme penzijske administracije u Srbiji (PARIP), koji se primenjuje od 2005. godine.

Vlada Srbije, kako je rekao Krkobabić, čini napore da se promeni i poboljša ukupna socijalno-ekonomska situacija u zemlji.

Kako je saopšteno, Grej je istakao da prethodna Vlada "nije dovoljno brzo radila na sprovođenju projekata koje finansira Svetska banka" i da je "evidentan veliki napredak u poslednjih par meseci".

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image