• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkrili utaje 55 miliona € poreza

Izvor Tanjug

Poreska policija je za prvih sedam meseci ove godine otkrila 102 "fantomska" i "peračka" preduzeća, koja predstavljaju veliki izvor sive ekonomije, što je za čak 36 odsto više nego u istom periodu lane.

Direktor Poreske uprave Srbije, Dragana Marković, izjavila je u intervjuu za današnje "Večernje novosti" da je Sektor poreske policije od januara do kraja jula podneo nadležnim tužilaštvima 880 krivičnih prijava protiv 1.116 osoba zbog učinjena 1.024 krivična dela, pri čemu je izbegnut porez u iznosu od 6,5 milijardi dinara.

Prema njenim rečima, 66 osoba je uhapšeno.

Uhapšen vlasnik srpske muzičke kompanije!

Markovićeva je dodala da su inspektori u prvih sedam meseci u 2.162 kontrole utvrdili nepravilnosti obračunavanja javnih prihoda.

"Obračunati su novootkriveni javni prihodi u iznosu od 15 milijardi dinara, i to najviše kod PDV - 6,9 milijardi, akciza - 3,5 milijarde, poreza i doprinosa po odbitku - 3 milijarde i poreza na dobit - 1,4 milijarde", istakla je ona.

Država doskočila davanju dela plate "na ruke"?

Što se tiče kontrole izdavanja fiskalnih računa, nepravilnosti su utvrđene u 1.041 objektu, zbog čega su podneti zahtevi za prekršajnu odgovornost i izrečene mere privreme zabrane obavljanja delatnosti, dok je pet objekata zatvoreno do 90 dana zbog ponovljenog prekršaja.

"Trend konstantnog rasta naplate Poreske uprave Srbiije, prisutan od 2015. godine, nastavljen je i ove godine, kada je za prviih sedam meseci naplaćeno 839,4 milijarde dinara, što je 6,1 odsto više nego u istom periodu prošle godine", naglasila je Markovićeva.

Prema njenim rečima, naplaćeno je 189,2 milijarde bruto domaćeg PDV, što je rast od 7,9 odsto, naplata akciza porasla je za 2,6 odsto i iznosila je 114,8 milijardi, dok je naplata doprinosa.

Komentari 40

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marinković Zoran

Borba sa kriminalom mora da budr beskrupulozna. Dovesti kriminal na nultu na nultu toleranciju.

Milan

Najstrozije ih kazniti, zatvor za svakog bez izuzetaka i to dugogodisnji.

Maja

Zakon mora da bude ispostovan za sve gradjane podjednako.

special image