• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi korak: Srpska piletina ide Kinezima

Izvor Tanjug

Kompanija Food Star iz Jagodine (bivši Winners company) potpisala je danas sa kineskom kompanijom Golden Sea Pearl ugovor o izvozu 50 tona pilećeg mesa mesečno u Kinu.

 Kinezi otkupljuju pileće meso iz Jagodine

Ugovor je, kako se navodi u saopštenju, potpisan u prisustvu ambasadora Kine u Srbiji Li Mančanga i predsednika Skupštine grada Jagodina Dragana Markovića Palme.

Marković je zahvalio kineskom ambasadoru što je na jagodinsko tržište doveo jednu od najvećih kineskih kompanija u toj oblasti.

Ekskluzivno za Daleki istok

U saopštenju se navodi i da je predstavnica kineske kompanije Golden Sea Pearl" najavila da će oni u drugoj fazi otkupiti kompletnu proizvodnju jagodinske kompanije, te da sledi i potpisivanje ugovora sa jagodinskim Agroživom, takođe o izvozu pilećeg mesa iz Jagodine u Kinu.

"Mi smo iskoristili posetu predsednika Vučića Kini, koji je razgovarao sa predsednikom Kine Si Đinpingom i više kineskih kompanija. Predsednik Si je dao zeleno svetlo kineskim kompanijama da sarađuju sa Srbijom. Mi moramo da iskoristimo to prijateljstvo sa Kinom i da ne čekamo samo na predsednika Srbije, ministra inostranih poslova i ministra trgovine, već da svi gradovi i opštine vide šta mogu sami da urade", rekao je Marković.

Kako je dodao, mogućnost je stvorena, a sada treba koristi prednosti koje Srbija ima u odnosima sa Kinom.

Ambasador Li Mančang je istakao da se zahvaljuje, kako je rekao, prijatelju Draganu Markoviću što je jedna kineska kompanija potpisala ugovor sa kompanijom iz Jagodine svetskog nivoa po kvalitetu.

Ovo je najzdravije meso!

"To je prvi korak " kaže ambasador i dodaje da se slaže sa tim da sada je velika šansa da se krene u dalju saradnju .

Vlasnik kompanije Food Star iz Jagodine, Dragoslav Milisavljević, je pojasnio da će njegova kompanija zbog ugovora sa kineskom kompanijomudvostručiti proizvodnju na 50.000 klanja mesečno.


Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Serbia forever

To je dovoljna količina za jednu ulicu u Kini!?

Malja

A sta cemo mi jesti?

Mil..

Napravio je od varosice fino mesto, kakva god da je Paralija tu idu svi koji su vukovci, najbolji studenti idu u Bec, parovi koji dobriju 3 dete dobijaju razne pogodnosti, fabrike. Sigurno da svako uzima za sebe mnogo para, ali makar je dao nesto i narodu.

special image