• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Budućnost Srbije u malim i srednjim preduzećima"

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

U Sremskoj Mitrovici danas se, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, otvoreno novo postrojenje fabrike "Labor Srb'', koja se transformiše iz pilane hrastovih trupaca u proizvodni pogon gotovih drvenih proizvoda.


Budućnost Srbije treba da budu mala i srednja preduzeća, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić i dodao da nam je potrebno više takvih kompanija i da će država raditi na tome da podstakne preduzetnički duh.

On je objasnio da je i sam danas u Sremskoj Mitrovici prisustvovao otvaranju novog pogona frime "Labor srb", gde će u narednom periodu biti uposleno još 50 do 80 ljudi, upravo da bi ukazao na potrebu podsticanja i razvoja malih i srednjih preduzeća.

Istakao je da nisu važne samo fabrike koje će zaposliti 1.000 do 2.000 ljudi, koje su nam svakako potrebne, već da nam je potrebno više malih i srednjih preduzeća, što je, kaže, ključna tema u

budućnosti.
To je ilustrovao time što mu je guverner italijanske regije Veneto, Luka Zajo preneo da je BDP Veneta, iz koje dolazi fabrika "Labor", četiri puta veći od srpskog, dok 80 odsto BDP te regije donose kompanije koje imaju 15 ljudi ili manje.

"To treba da bude budućnost Srbije - mala i srednja preduzeća", rekao je Vučić.

Poručio je da će širom Srbije biti po neki veliki investitor, jer smo dobro mesto za ulaganja, ali primetio da nam trebaju srpski investitori.

"Želimo i još više investitora iz Veneta, da nas nauče kako da podignemo preduzetnički duh i kako da budemo bogati kao na severu Italije", rekao je Vučić.

"Labor Srb", srpska firma sa italijanskim učešćem širi se i spremna je da postane polazna tačka za tržište gotovih drvenih podova na Zapadnom Balkanu.

Osnovana je 2015. godine na osnovu 30-ogodišnjeg iskustva u sektoru obrade drveta i proizvodnje parketa Patricija Dei Tosa, osnvača "Istlasa" i "Labora Legnoa" - italijanskih firmi sa zvaničnim sedištem u Kordinjanu, regija Veneto, sa ukupno 70 zaposlenih i godišnjim prometom od 40 miliona evra.

"Labor Srb" je razvila svoju delatnost na povišrini 24.000 metara kvadratnih za prvu obrau trupaca hrasta, koji dolaze iz lokalnih šuma, a poseduju FSC sertifikat, i koji su do danas transportovani kao drvna građa u italijsnke firme za proizvodnju drvenih podova, sa potpison "Itlas" i "Labor Lengo".

Sada će "Labor Srb" porizvoditi dierktno gotov proizvod, a sirovina visokog kvaliteta i italijanski dizajn udružiće se u proizvodnji prestižnog parketa koji je namenjen izvozu u ceo svet.

"Labor srb" se danas prostire na ukupnoj površini od 56.000 kvadratnih metara, ima 43 zaposlenih, a u 2015. godine ih je bilo četvroro.

Sastav firme će se, kako najavljuju iz kompanije, do kraja godine da se uveća za još 20 zaposlenih.

Otvaranju, između ostalih, prisustvuju ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ko bi rekao . . .

Buducnost Srbije i srba je u Nemackoj, Austriji, Svedskoj, Norveskoj . . . .

special image