• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dunav kao potok: Brodovi stoje, plove samo baržice

Izvor Tanjug

Zbog izuzetno niskog vodostaja Dunava gotovo je potpuno stao saobraćaj teretnih plovila kroz mađarski deo te druge po veličini evropske reke, objavio je danas Radio-Košut.

Prema rečima predsednika Mađarskog saveza za plovidbu unutrašnjim vodama, Atile Benčika, nivo Dunava je počeo da opada još u julu, a sada je toliko nizak da mogu da plove samo manje barže, čime je naneta velika šteta prevoznicima, prenosi RT Vojvodine.

Zbog rekonstrukcije niza pruga ni železnica ne može da preuzme svu poručenu robu, a najveća šteta naneta je u transportu rude gvožđa, poljoprivrednih kultura, veštačkih đubriva i velikih kontejnera.

Prema informacijama srpskih naftaša, vodstaj utiče i na cenu goriva na srpskim pumpama jer je slabiji dotok eurodizela rekom.

Naftni udar prošao, staće rast i "na pumpi"?

Prema podacima Državne službe za merenje voda jutros je visina Dunava iznosila kod Komaroma 107, kod Estergoma 93, kod Budimpešte 154, pored Dunaujvaroša 22, Baje 74, a Mohača 72 centimetra.

I vodostaj u Novom Sadu je veoma nizak, a na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama vide se građani koji na šetalištu Štrand hodaju po sprudovima koji su isplivali nakon povlačenja reka, kao i most Sloboda ispod koga nema vode.

Ipak meteorolozi najavljuju da će narednih dana Dunav početi da raste.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nina

Super, sad nek ociste sav otpad koji se bacao vekovima u tu veliku duboku reku.

Wicher-Undertaker

Sad kad Dunav naraste cene goriva će ostati iste jel ovo su bože moj kupili po jakim cenama dovezeno u cisternama! Strasno sta rade ovom napaćenom narodu!

Munze

Znaci gorivo poskupljuje

special image