• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo kako da se spremite za razgovor za posao

Izvor Promo

Ako imate tremu pred razgovor za posao ili ne znate šta treba da kažete i kako da se ponašate, pročitajte Nevenino iskustvo.

 Evo kako da se spremite za razgovor za posao Izvor: iStock photos
ilustracija
Izvor: iStock photos

Iako ste sigurni u svoje znanje i sposobnosti, često se pitate šta je to "zakazalo" na prvom razgovoru za posao. Proces traženja posla ne mora biti mučan, ali zahteva pristup koji je pre svega odgovoran. Budući poslodavac, osim dostavljenog CV-a, o vama ne zna apsolutno ništa.

Dakle, imate nekoliko minuta da se predstavite u najboljem svetlu i učinite sve da vas sagovornik posmatra kao jednog od potencijalno najboljih kandidata.

Iako mnogi olako shvataju pisanje biografije, kao i prvi razgovor za posao, važno znati da se za borbu na tržištu rada morate naoružati moćnim oružjem - samopouzdanjem, poželjnim referencama i istraživačkim radom.

Ambiciozni ljudi ne čekaju posao, već se trude da učine sve što je do njih da prava prilika ne ode u ruke drugom. Oni vreme do pronalaska posla koriste stalno učeći i usavršavajući se, kako bi se u očima poslodavca pozicionirali bolje od ostalih kandidata.

Nevena Mišić, uspešna mlada devojka, pre godinu dana bila je u fazi traženja posla. U želji da svoje formalno znanje obogati, uključila se u projekat Coca-Cola podrška mladima. Ovaj program deo je platforme Coca-Cola mladima kroz koji kompanija Coca-Cola HBC Srbija mladima omogućava da unaprede svoje lične i profesionalne veštine.

"Radionice su mi pomogle da dobijem saznanja o tome šta je bitno kada je potraga za poslom u pitanju. Od pripreme radne biografije pa do pripreme za razgovor sa potencijalnim poslodavcem - sve mi je značilo. Stekla sam dozu samopouzdanja jer sam svoja iskustva delila sa drugim mladim ljudima na radionici", ističe Nevena na pitanje koliko joj je program pomogao u potrazi za novim poslom.

Važno je stalno raditi na sebi kako bi potencijal kojim raspolažemo došao do izražaja, savetuje
Nevena svoje vršnjake.

"Svako ko ima mogućnost i želju da se prijavi na edukaciju Coca-Cola podrška mladima treba
to da učini. Sa ovih radionica ponesete lepo iskustvo, upoznate ambiciozne ljude i shvatite da
niste sami u potrazi za poslom", ističe ova uspešna devojka.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Garrosh

Vazelin

Mozzak

Kako da se spremim za intervju ili kako da reklamiram Koka Kolu?

special image