• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarka: Autoput su pravili od blata, nove prijave!

Izvor MONDO/Beta

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović najavila je proširenje krivične prijave protiv odgovornih za propuste u izgradnji deonice Ub-Lajkovac na Koridoru 11.

"Sada se vidi da je ovaj autoput pravljen bukvalno od blata. Mi smo pre godinu dana podigli krivicnu prijavu protiv svih odgovornih za izgradnju ove deonice, koju cemo sada da proširimo i na odgovorne u laboratorijama koji su davali saglasnost da je materijal koji je ugradjivan u autoput odgovorajuceg kvaliteta. Prijava ce biti proširena i na deo nadozora na ovoj deonici", rekla je Mihajlovic u emisiji "Insajder debata".

Ministarka je kazala da je ta deonica dužine 12,5 kilometara koja "ide iz njive u njivu" ukupno placena 100 miliona dolara, da je ugovor o izgradnji imao 15 aneksa, a da je deonica iste dužine u Grdelickoj klisuri, najtežem gradilištu u ovom delu Evrope, koštala 20 miliona dolara manje.

Ministarka: Ub-Lajkovac da se radi 24 sata dnevno!

"Ova deonica je primer kako više nikad ne sme da se radi i svi oni koji su u tome ucestvovali treba da odu da vide šta su radili. Mi cinimo sve da do kraja godine završimo ovaj posao, da pustimo saobracaj i na ovoj deonici i da imamo kompletan autoput od Obrenovca do Preljine u dužini više od 100 kilometra", rekla je Mihajlovic.

Deonicu od Uba do Lajkovca gradile su kompanije Planum i Putevi Užice u vreme bivšeg ministra infrastrukture Milutina Mrkonjica, a raspala se pre nego što je puštena u saobracaj zbog korišcenja neadekvatnih materijala, saopštilo je ranije Ministarstvo gradvinarstva, saobracaja i infrastrukture.

Sanacija te saobracajnice treba da bude završena do kraja novembra, a radi je konzorcijum kineske Šandong haj-spid grupe (Shandong Hi-Speed Group) i azerbejdžanske firme Azvirt. 

Komentari 24

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dodjos SRBIN

E ovi da pisu scenario za pozorišne komedije!

Wicher-Undertaker

Neka vrate pare sa kamatom nazad i kraj priče! A svi izvođači radova i svi odgovorni u zatvor na 20 godina pa sledeći put neće ukrasti toliko , možda malo da kraduckaju....

J

Ma treba da idemo po blatu. Nema izgradnje nema ulaganja nema lopovluka.

special image