• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Preseliću ministarstvo u Grdeličku klisuru"

Izvor Tanjug

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će sledeće nedelje preseliti ministarstvo u Grdeličku klisuru, gde se završava deonica autoputa na Koridoru 10.

 Zorana Mihajlović - Preseliću ministarstvo u Grdeličku klisuru Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Izvor: MONDO/Predrag Vujić


"Završetak Koridora 10, odnosno auto-puta kroz Gdeličku klisuru, najznačniji je infrastrukturni projekat Srbije u poslednjih nekoliko decenija. Srbija će sa završenim Koridorom 10 biti mnogo drugačija od ove koja je danas. I za mene kao resornu ministarku nema prirodnijeg mesta od mesta na kom se ovaj projekat trenutno završava.

Čitave naredne nedelje moji saradnici, državni sekretari, pomoćnici ministra i ja bićemo u Grdeličkoj klisuri, tamo ćemo biti i smešteni i čitavo ministarstvo biće izmešteno na Koridor 10, jer za nas nema važnijeg posla od tog", izjavila je Mihajlović za RTS.

Ona je naglasila da i svojim 24-časovnim prisustvom na Koridoru želi da pokaže koliko je Vladi Srbije značajan završetak ovog projekta.

"Činimo ogromne, nadljudske napore da do kraja godine pustimo za putnički saobraćaj auto-put kroz Grdelicu. To je želja svih nas, to je želja svih radnika i firmi koje izvode radove. I nije lako, ima problema, ne želim da krijem, ali baš zato želim i da, koliko god mogu, svu svoju snagu uložim u njihovo rešavanje kako bismo završili ovaj istorijski posao. Želim i da svi vide koliko je građevinski teška ova trasa, ali i kako impresivno izgleda sve što je do sada urađeno", kaže Mihajlović.

Potpredsednica Mihajlović naglašava i da lično, na samom gradilištu, želi da se uveri u sigurnost i bezbednost ovog autoputa.

"Baš zato što je reč o jednom od najtežih gradilišta u ovom delu Evrope, za mene je bezbednost svih koji budu koristili ovaj autoput od najvećeg značaja. Zato želim da sa stručnjacima obiđem sve deonice u Grdelici kako bih se i lično uverila u bezbednost ove deonice. Nijedan metar autoputa neće biti otvoren ukoliko nije 100 odsto bezbedan", naglašava Mihajlović.

Potpredsednica Mihajlović tokom boravka na Koridoru 10 imaće sastanke sa svim izvođačima na ovoj deonici, ugostiće u Grdeličkoj klisuri delegaciju Svetske banke, sa kojom će takođe obići ovu deonicu. Mihajlovićeva će razgovarati i sa čelnicima opština sa juga Srbije koje se nalaze uz Koridor 10.

Komentari 18

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mile M...

Kad bi "nasi" ministri znali sta pricaju... Kaze poslovica "covek ne moze izgovoriti toliko mudrosti koliko moze precutati gluposti"

ГЛАС РАЗУМА

Решење за Србију јесте да се сва министарства иселе из Београда. У сваком граду по неко министарство да би се видело како се живи у Србији. Људи немају појма колики је јаз између Београда и Новог Сада и остатка Србије. То што неко лети оде мало да гостује негде па га лепо угосте и има свега у изобиљу није права слика. Јесте слика наше гостољубивости али не реална слика живота у Србији. Министарство рударства у Бор, пољопривреде у Кикинду, полиције у Крушевац, привреда у Пирот, одбране у Врање, рад и запошљавање Лесковац, финансије Смедерево, екологија Панчево, просвета и омладина Зајечар, здравље Ваљево, науке Ниш. И тако редом.

Matke

A kosina, hoce li opet da s klizne a

special image