• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plate u fabrici u Zrenjaninu 90.000 dinara, neto

Izvor Tanjug

Ministar finansija Srbije Siniša Mali kaže da će prioriteti u narednom periodu biti dalji pad nezaposlenosti, koja je sada na istorijskom minimumu i iznosi 11,3 odsto, ali i povećanje plata u Srbiji.

 Siniša Mali u Skupštini - plate, nezaposlenost Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović


"Plate su i dalje niske, ali idemo ka tome da one rastu", rekao je Mali na sednici Skupštine Srbije i dodao da u tom smislu ohrabruju investicije poput one u Zrenjaninu (Eseks) gde će neto plata iznositi 90. 000 dinara.

On je podsetio da su u predlogu budžeta za 2019. godinu predviđena sredstva za povećanje plata u javnom sektoru, kao i za povećanje penzija,navodeći da će i minimalna cena rada od 1. januara biti veća.

Mali je rekao da plate iz godine u godinu rastu i da je prosek u prvih osam, devet meseci bio 420,7 evra i ukazao da je prošle godine prosečna plata bila 394 evra, a godinu dana ranije 374 evra.

Vučić u Zrenjaninu, otvara se pogon "Eseks Jurop"

"Polako se plate u Srbiji podižu. Nismo zadovoljni, ali nam je prioritetni cilj da smanjimo nezaposlenost i povećamo plate", rekao je ministar.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, nezaposlenost u Srbiji i trećem kvartalu iznosila je 11,3 odsto, dok je stopa zaposlenosti u istom periodu iznosila 49,2 odsto, a u poslednje četiri godine zaposleno je 370.000 ljudi, rekao je Mali.

Navodeći da su najveće stope zaposlenosti zabeležene u Šumadiji, zapadnoj Srbiji i beogradskom regionu, Mali je rekao da je Vladi Srbije svaki deo zemlje važan i da će najavljena investicija u RTB Bor od 1,5 milijardi dolara promeniti istok Srbije.

Ministar je najavio da će se u tom delu zemlje raditi na poboljšanju infrastrukture i dodao da se očekuje velika promena - da istok ponovo bude lokomotiva razvoja Srbije.

Komentari 38

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Garrosh

Ahahahahahahahahahahahahhahaahhahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahh

Žongler Suma

Alo bre,svi vi sto pljujete Vucica,pojma nemate.Vi bi cim neko dodje na vlast odmah tog trenutka da plata bude minimum 1000eura,da svugde cvetaju ruze,da Kosovo resi za tren.Kao prvo,oni vasi sto su bili na vlasti sve su prodali nekim lopovima,sve porusili,opustosili sve fabrike.Treba vreme da sve to krene a hoce.A drugo za Kosovo ne moze tek tako kada nas gazi Amerika

Dakki

Zrenjanin i okolina ce ovo osetiti na najbolji moguci nacin.

special image