• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mali: Očekujte dobru 2019, nekima u januaru plata 460 €

Izvor Tanjug

Ministar finansija Siniša Mali kaže da građani u sledećoj godini mogu da očekuju lepe ekonomske vesti i bolji standard a da će već u januaru 2019. prosečna plata biti 460 evra, doduše, onima koji rade za državu.

Mali je u novogodišnjim intervjua za tabloid "Alo" i "Blic" najavio da će povećanjem broja investicija, olakšicama za privrednike i daljim smanjenjem nezaposlenosti životni standard građana nastaviti da raste i da će rasti i penzije.

U intervjuu za praznično izdanje lista "Blica" Mali je rekao da je prosečna plata u Srbiji je sada 420 evra, a zahvaljujući povećanju zarada, u javnom sektoru već u januaru biće 460 evra.

Nije se pokajao zbog povratka u Srbiju

U intervjuu za "Alo" Mali je rekao da se nije pokajao što se vratio u Srbiju nakon više godina provedenih u inostranstvu (četiri godine u kompaniji Dilojt i Tuš, dve u Pragu, a radio je i u investicionoj banci Kredi Svis First Boston u Njujorku. "Lepo je školovati se u inostranstvu, ali je još lepše biti u svojoj zemlji i raditi na tome da vaš grad i vaša država budu bolja mesta za život", rekao je Mali.

"Činjenica je i da je Srbiji potrebno bar pet do sedam godina rasta u kontinuitetu da se po standardu i kvalitetu života približimo EU", naveo je Mali.

"Optimista sam i nakon uspešne 2018. verujem da ćemo imati podjednako uspešnu, ako ne i uspešniju 2019. godinu", rekao je Mali za "Alo" i istakao da građani mogu u 2019. kada je reč o ekonomskom aspektu da očekuju dobre vesti.

Kaže da će plate u javnom sektoru biti povećane između 7 i 12 odsto, a da će minimalna cena rada, prvi put, biti iznad 27.000 dinara.

Navodi da dobri ekonomski rezultati u 2018. godini i brojevi "ne lažu", već jasno ukazuju da je ekonomska politika koju vodi Vlada Srbije ispravna.

Kako je rekao, stopa nezaposlenosti je danas 11,3 odsto, očekuje se rast BDP od 4,4 odsto ove godine, javni dug je 54,1 odsto, uskoro bi trebalo da bude ispod 50 odsto, a Srbija je lider u regionu po rekordnom prilivu stranih investicija.

BDP stiže do 4,4%, ali Mali hoće još

"Takođe, ovu godinu ćemo završiti sa suficitom u budžetu", naglasio je Mali.

Smatra da je neosnovana primedba vladinog Fiskalnog saveta da se u 2019. umesto više novca za kapitalne investicije, sredstva povećavaju za vojsku i policiju.

U oktobru "prosek" 49.901, a srednja plata 10.000 manja

"Za kapitalne projekte nikada više novca nismo imali, jer smo u 2019. izdvojili 220 milijardi dinara, što je 30 odsto više nego ranije", kaže ministar finansija.

Naveo je da su svi u Vladi Srbije zadovoljni budžetom za sledeću godinu.

Komentari 42

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Republikanka

Moja baba ima 93 godine mogla bi da zameni svo ovo drustvo i bude vodja drzave..Jeste nepismena bio je i Veliki Milos nepismen vodio Srbiju..

Bexon

" nekima " xxaxaxaxaxaxaxaaxaxa

Vosa

Botovi, imate li vi odmor, ajde malo oladite...

special image