• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Objavljen tender za prodaju nedeljnika NIN

Republička Agencija za privatizaciju objavila je danas javni poziv za učešće na tenderu za prodaju 70 odsto društvenog kapitala beogradskog nedeljnika NIN.

Republička Agencija za privatizaciju objavila je danas javni poziv za učešće na tenderu za prodaju 70 odsto društvenog kapitala beogradskog nedeljnika NIN.

Javni poziv za prodaju kapitala Društva za novinsko izdavaèku delatnost NIN d.o.o. Beograd objavljen je danas u dnevniku "Politika", a kao pretežna delatnost tog preduzeća navedeno je izdavanje časopisa i sličnih periodikalija.

Ukupan registrovan kapital NIN-a, kako je navedeno u pozivu, sastoji se od 87 odsto društvenog kapitala, 10 odsto kapitala je udeo preduzeća "Politika" a.d. Beograd, dok je tri odsto udeo zaposlenih u NIN-u.

Agencija nudi na prodaju 70 odsto društvenog kapitala, odnosno 60,9 odsto ukupnog registrovanog kapitala NIN-a.

Detaljniji podaci o NIN-u i Uputstvo za ponuđače, odnosno tenderska dokumentacija, biće dostupni svim zainteresovanim učesnicima na tenderu nakon potpisivanja Ugovora o čuvanju poverljivih podataka i uplate naknade za tendersku dokumentaciju.

Naknada za tendersku dokumentaciju iznosi 8.000 evra u dinarskoj protivvrednosti izračunatoj po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan ispostavljanja fakture.

Agencija je angažovala "CES Mecon d.o.o. Beograd" kao savetnika u ovom postupku privatizacije.

Pravo na podnošenje ponude ima zainteresovani ponuđač koji je otkupio tendersku dokumentaciju i koji se bavi izdavanjem novina, časopisa u poslednjih 10 poslovnih godina u kontinuitetu i koji je ostvario poslovni prihod od najmanje 30 miliona evra u 2007. godini.

Tenderska dokumentacija će biti dostupna zainteresovanim licima počev od 10. novembra 2008. godine.

Rok za dostavljanje obavezujuæih ponuda za kupovinu 60,9 odsto ukupnog registrovanog kapitala NIN-a od zainteresovanih ponuđača je 12. decembar 2008. godine do 16.30 časova.

Kao preduslov za podnošenje ponuda potrebno je uplatiti depozit ili dostaviti Licitacionu garanciju u iznosu od 200.000 evra.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image