• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajatović ne zna kolika je provizija za gas!

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović rekao je da ne zna koliki je deo provizija u ceni gasa koju Srbija plaća Rusiji. "Kupujemo gas po ceni od 495 dolara za 1.000 kubnih metara, a koliko je od toga provizija ne znam. U ugovoru sklopljenom u decembra 2006. godine sa Gaspromom se to ne navodi, a založiću se da Srbija dobije bolji ugovor", kazao je on

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović rekao je da ne zna koliki je deo provizija u ceni gasa koju Srbija plaća Rusiji.

"Kupujemo gas po ceni od 495 dolara za 1.000 kubnih metara, a koliko je od toga provizija ne znam. U ugovoru sklopljenom u decembra 2006. godine sa Gaspromom se to ne navodi, a založiću se da Srbija dobije bolji ugovor", kazao je on gostujući na Radiju B92.

Bajatović, koji je imenovan za direktora Srbijagasa prošle sedmice kazao je da je cena gasa u Srbiji i posle poskupljenja, 30 odsto niža od realne.

"Nemamo izbor i gas je moguće nabavljati jedino od Rusije, ali je cena 30 odsto niža od realne. Neće biti poskupljenja zbog socijalnog momenta, ali trazimo rešenje za to pitanje", naveo je on.

Prema rečima Bajatovića, građani Srbije će u 2009. godini sigurno imati gas, a iz te kompanije će se insistirati i da se Vlada danas izjasni o "nametnutom pitanju Jugorosgasa".

"UBPOK proverava da li se Jugorosgas naplaćuje preko Gasproma", kazao je on.

Proverava se i kompletna hronologija poslovanja, načina pravljenja ugovora, ko ga je potpisao, kazao je i dodao da se će biti proverena kompletna finansijska dokumentaciju, od načina i datuma potpisivanja ugovora, pa do toga kome se i kako plaća, nakon čega će uslediti provera rada Jugorosgasa.

Direktor Srbijagasa je podsetio i da je Srbija pre 2000. godine nabavljala gas od Rusa po povlašćenoj ceni i da je dobra stvar što Rusi još to nisu ukinuli.

"Jugorosgas je ćerka firme Gasproma i centralno pitanje je propušteno da se kupi 25 odsto akcija i Srbijagas postene ravnopravni partner sa ruskim partnerom", kazao je on.

Bajatović je naveo i da bi trasa gasovoda Južni tok kroz Srbiju mogla biti završena do 2014. godine.

On je potvrdio i da je plata direktora Srbijagasa 270.000 dinara i da je to prema njegovom mišljenju "bezobrazno mnogo".

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image