• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren sajam "Job Fair 08"

Sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta "Job Fair 08 - Kreiraj svoju budućnost", na kojem učestvuje 57 velikih kompanija, otvoren je danas na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu.

Sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta "Job Fair 08 - Kreiraj svoju budućnost", na kojem učestvuje 57 velikih kompanija, otvoren je danas na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu.

Na četvrtom sajmu "Job Fair 08 - Kreiraj svoju budućnost" kompanije će ponuditi posao i studentima Matematičkog, Fizičkog i Hemijskog fakulteta, Više elektrotehničke škole, Više građevinske škole...

Na otvaranju dvodnevnog skupa, koji okuplja više hiljada studenata, rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević je rekao da svake godine nekoliko stotina mladih ljudi nađe posao na ovom sajmu, istakavši da su na njemu prisutne sve uspešne kompanije u Srbiji.

Državni sekretar Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj Miloš Nedeljković ukazao je da je upliv privrede na fakultete veoma značajan za razvoj nauke i da kompanije u većoj meri treba da stipendiraju studente ukoliko žele da privuku mladu i obrazovanu radnu snagu.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo će nastaviti da podržava slične manifestacije u cilju pomoći mladim ljudima da nađu posao, a početkom decembra biće organizovan i Festival nauke.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Vladimir Ilić je ovom prilikom istakao da je ''znanje resurs koji ne gubi vrednost i jedini koji može da spasi svet od globalne ekonomske krize''.

Prošle godine na Sajmu poslova učestvovale su 43 kompanije, a posetilo ga je oko 4.000 studenata, od kojih je više od 2.000 ostavilo svoj CV u elektronskoj bazi, koja se posle sajma distribuira kompanijama učesnicama.

Posetioci će imati mogućnost da unaprede lične veštine kroz stručna predavanja na teme pisanja biografije (CV), pripreme i simulacija razgovora za posao i razvoja karijere, kao i da se upoznaju sa radom i planovima kompanija kroz jednočasovne prezentacije.

Studenti mogu da ostave svoje podatke (CV) direktno predstavnicima kompanija tokom trajanja sajma ili u elektronskoj bazi biografija koja će biti dostupna na sajtu www.jobfair.rs do 15. novembra.

Tokom sajma biće organizovane dve tribine - ''Danas master, sutra...?'' i "Prakse - put u budućnost !", kao i takmičenje u programiranju IT sektora kompanije "Možart", na kome pravo učešća imaju samo studenti univerziteta u Srbiji.

Sajam poslova organizuju Udruženje studenata elektrotehnike Evrope - EESTEC Beograd i Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST Beograd.

"JobFair 08 - Kreiraj svoju buducnost" podržali su Univerzitet u Beogradu i dekani svih deset tehničkih i tehnoloških fakulteta.

Radno vreme sajma je od 9 do 17 časova.

(Tanjug, arhivska fotografija)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image