• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fondiarija preuzela akcije DDOR "Novi Sad"

Italijanska kompanija Fondiarija SAI objavila je danas da je preuzela dodatnih 15,92 odsto akcija osiguravajućeg društva DDOR iz Novog Sada, za 3,56 milijardi dinara (oko 42 miliona evra).

Italijanska kompanija Fondiarija SAI objavila je danas da je preuzela dodatnih 15,92 odsto akcija osiguravajućeg društva DDOR (DDNS) iz Novog Sada, za 3,56 milijardi dinara (oko 42 miliona evra).

Kako se navodi na sajtu Centralnog registra za hartije od vrednosti www.crhov.co.yu, Fondiarija SAI je kupovinom tih 336.590 akcija DDOR-a zaokružila vlasništvo u novosadskoj osiguravajućoj kući na 99,24 odsto.

Italijanska kompanija je dodatne akcije DDOR-a otkupljivala od 9. do 21. oktobra po ceni od 10.336 dinara odnosno po ceni ne manjoj od 124,88 evra po komadu, koliko je platila većinski paket.

U tom periodu cena akcija DDOR-a u trgovanju na Beogradskoj berzi kretala se od 9.800 do 10.080 dinara, a jučerašnja cena akcija bila je 10.015 dinara.

Fondiarija je kupila u novembru prošle godine 83,3 odsto kapitala DDOR Novi Sad, po ceni od 220 miliona evra. Ta italijanska kompanija je jedina dostavila ponudu na tenderu za prodaju paketa akcija DDOR-a.

Akcionarsko društvo za osiguranje i reosiguranje DDOR Novi Sad je u 2007. godini ostvarilo prihode od 13 milijardi dinara, dok su rashodi bili 12,8 milijardi dinara.

Fondiarija, koja je treća po veličini grupa za osiguranje u Italiji, nastala je 2002. godine spajanjem osiguravajucih kompanija Fondiarija i SAI.

(Beta)


Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image