• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od danas se banci žalite na vebsajtu

Izvor Tanjug

Sve banke u Srbiji moraće od danas na svojim internet prezentacijama da omoguće klijentima da podnose prigovore, kao i da jasno postave obaveštenje sa informacijama o postupku zaštite prava korisnika.

"Utvrđena je obaveza finansijske institucije da omogući podnošenje prigovora preko svoje internet prezentacije, i to već na njenoj naslovnoj stranici, kao i da u delu svoje internet prezentacije koji se odnosi na prigovore postavi obaveštenje sa opštim informacijama o postupku zaštite prava korisnika", rečeno je Tanjugu u Narodnoj banci Srbije, koja je donela ovu odluku.

Računica je jasna, ŠTEDITE U DINARIMA

Takođe, ako je ugovor zaključen "na daljinu", na primer, korišćenjem mobilnog bankarstva, preko mobilnog telefona, banke i druge finansijske institucije imaju obavezu da omoguće podnošenje prigovora na isti način, preko mobilne aplikacije.

"Te institucije će ubuduće biti dužne da u svakom pojedinačnom slučaju izdaju potvrdu o prijemu prigovora, umesto samo po izričitom zahtevu podnosioca prigovora, što je do sada bio slučaj", objašnjavaju u NBS.

TRGOVCI NA POTEZU: Pojeftinilo plaćanje karticama

Time se, kažu, klijentima olakšava eventualno dokazivanje ako žele da nastave postupak podnošenjem pritužbe NBS-u ili pred sudom.

U Narodnoj banci dodaju da je privredi i građanima omogućeno i jednostavnije podnošenje pritužbe jer je precizno navedeno šta pritužba Centralnoj banci treba da sadrži...

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Totalni Fudbal

E ovo ce nas spasiti . . . Sta je drzava uradila povodom banditskih nameta banaka poput "obrade kredita" I "odrzavanja racuna" ? Svesno nas pljackaju I to drzava zna a sad treba da budem srecni jer mozemo da se dopisijemo sa bankom putem sajta.

Savet

Nemojte imati bilo kakve veze sa bankom, ne dižite kredite, ne uzimajte ni čekove, samo ono neophodno, na šalter po isplatu.

Ssss

Kad je banka u pitanju mozes da se žali i Svetom Petru, tu nista ne pomaze

special image