• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CAI daje milijardu evra za "Alitaliju"

Italijanski konzorcijum investitora CAI je saopštio da je ponudio milijardu evra za nacionalnu avionsku kompaniju "Alitalija", uključujući deo duga tog prevoznika u iznosu od 625 miliona evra.

Italijanski konzorcijum investitora CAI je saopštio da je ponudio milijardu evra za nacionalnu avionsku kompaniju "Alitalija", uključujući deo duga tog prevoznika u iznosu od 625 miliona evra.

To predstavlja gotovo polovinu ukupnog duga aviokompanije, a ponudu konzorcijuma, koja važi do kraja ovog meseca, još mora da usvoji stečajni upravnik "Alitalije", objavile su svetske agencije.

CAI nudi za letačke operacije "Alitalije" gotovinu od 275 miliona evra, a ostalih oko 100 miliona je konzorcijum spreman da plati za odeljenje usluga "Alitalija servici", za aerodromske operacije "Alitalija erport", regionalnu filijalu "Alitalija ekspres" i diskontnu kompaniju "Volare".

Konzorcijum CAI će ponuđenim novcem kupiti ukupno 64 aviona i lizing ugovore za još 29 vazduhoplova.

Nova aviokompanija koja će nastati, kupiće i robnu marku "Alitalija" i sva njena prava za poletanje i sletanje u Italiji i na većini inostranih destinacija.

Prvi deo isplate od 100 miliona evra trebalo bi da bude obezbeđen odmah posle potpisivanja sporazuma, do koga bi, kako se procenjuje, moglo da dođe već sredinom ovog meseca.

Za stvaranje nove "Alitalije" saglasnost je već dala i Međunarodna asocijacija avioprevoznmika (IATA).

Konzorcijum CAI je dao ponudu za preuzimanje "Alitalije" još krajem prošlog meseca, ali tada nije saopštio nikakve detalje. Protiv preuzimanja su se, međutim, izjasnili sindikati pilota i kabinskog osoblja, koji su odbili da potpišu nove ugovore za plate.

Konzorcijum je prvobitno tvrdio da će konačnu ponudu dati samo u slučaju da postigne dogovor sa sindikatima, ali je, ipak, ovu ponudu dao i bez njih, najavivši da će, ukoliko pojedini zaposleni u "Alitaliji" ne budu želeli da se saglase sa predloženim radnim sporazumom, unajmiti nove radnike.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image