• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović najavljuje tunel ispod Kadinjače za 2020.

Izvor Tanjug

Projektna dokumentacija za izgradnju tunela ispod Kadinjače na "Koridoru 11" mora biti završena ove godine, a Vlada će uporedo raditi na pronalaženju načina da finansira njegovu izgradnju, najavljeno iz Ministarstva infrastrukture.

 Koridor 11 - Tunel Kadinjača Mihajlović najavljuje za 2020 Izvor: Predrag Jelenić/MONDO
Kadinjača
Izvor: Predrag Jelenić/MONDO

Izgradnja tunela će, prema prvim predračunima, iznositi 50 miliona evra, izjavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Idejni projekat će uskoro biti na revizionoj komisiji Vlade Srbije, a ukoliko se obezbedi finansiranje, izgradnja tunela bi krenula u 2020. godini", precizirala je Mihajlovićeva posle sastanka sa rukovodstvom opštine Bajina Bašta.

Ilić: Koridor 11 do Požege stiže 2019.

Mihajlovićeva je istakla da će se raditi i rekonstrukcija puta na ulasku u Bajinu Baštu.

Prema njenim rečima, u prethodne tri godine samo u redovno održavanje puteva u Zlatiborskom okrugu uloženo je 3,6 milijardi dinara, da će ta cifra iznositi 5,5 milijardi dinara po završetku planirane rehabilitacije puteva u ovom okrugu.

"Mnoge stvari se u infrastrukturi menjaju u ovom delu Srbije, što je dobro i za privredu, investicije, kao i turizam", rekla je ministarka i istakla da će u martu početi izgradnja deonice "Koridora 11" Preljina-Požega, i da je rok za njenu izgradnju dve i po godine.

"Predstoji početak izgradnje auto-puta Preljina-Požega, dužine 30,9 kilometara, deonica na kojoj jednu trećinu trase čine tuneli i mostovi. Takođe, sa turskim Tašjapijem radimo na projektnoj dokumentaciji za autoput Beograd-Sarajevo. Na deonici Sremska Rača-Kuzmin očekujemo sredinom godine početak radova, a na deonici Požega-Kotroman nije moguće pre sredine iduće godine da počne gradnja, zbog izrade projektne dokumentacije", kazala je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da će u okviru rekonstrukcije Barske pruge biti rekonstruisane i železničke stanice koje se nalaze uz prugu.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zevs

ajde zavrsite bar pola obilaznice oko BG svega vam.

Dule

Cim se spremaju izbori krecu izgradnje auto puteva,pruga,čuda...autobuske stanice,Prokopi...kad prodju izbori sve stoji.Nigda nista se ne pipa do sledecih i tako unedogled...

Đoka

Autoput do Zlatibora je završen 2017g. Sad će da prave tunel ispod Kadinjače da povežu B. Baštu sa autoputem. Kad to sve bude gotovo 2020g. počinje gradnja svemirske stanice za interplanetarne letove.

special image