• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Više radnih mesta u Sremskom okrugu

U Sremskom okrugu je povećna ponuda slobodnih radnih mesta, u porastu je broj zaposlenih, a manje je i onih koji čekaju na posao.

U Sremskom okrugu je povećna ponuda slobodnih radnih mesta, u porastu je broj zaposlenih, a manje je i onih koji čekaju na posao, rečeno je danas Tanjugu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje - Filijala u Sremskoj Mitrovici.

Do kraja oktobra bilo je oglašeno 22.820 slobodinih radnih mesta, što je u odnosu na isti period 2007. više za oko 10 odsto.

Do posla je do kraja oktobra došlo 20.956 ljudi, što je u odnosu na prvih deset meseci prošle godine porast od 6,6 odsto.

Na kraju oktobra na evidenciji te filijale bilo je 28.107 nezaposlenih. Međutim, u istom periodu lane bilo je nih 35.669, ili čak oko 20 odsto više nego sada.

Posebno pozitivna kretanja u tom pogledu ispoljavaju se u staropazovačkoj opštini i na području Sremske Mitrovice, dok su negativne tendencije prisutne u šidskoj i rumskoj opštini, naveli su u sremskomitrovičkoj filijali.

Od ukupnog broja nezaposlenih, njih 8.224 su osobe bez kvalifikacija, što čini više od 36 odsto, a oni i najteže dolaze do posla.

(Tanjug)



Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image