• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lufthansa okončala pregovore o preuzimanu SAS

Nemačka "Lufthanza" prekinula je pregovore o mogućem preuzimanju skandinavskog aviopreovznika SAS, koji je za devet mesci ove godine zabeležio gubitak od 103 miliona dolara.

Nemačka "Lufthansa" prekinula je pregovore o mogućem preuzimanju skandinavskog aviopreovznika SAS, koji je za devet mesci ove godine zabeležio gubitak od 103 miliona dolara, zbog skoka cene goriva i manjeg obima prevoza.

Pregovori su prekinuti u trenutku kada je došlo do daljeg pogoršanja finansijske situacije skandinavske aviokomapnije, cclana međunarodnog udruženja avioprevoznika "Star alajens", na čijem je čelu "Lufthanza", prenele su agencije.

Ni "Lufthansa" ni SAS nisu želeli da kometarišu prekid pregovora. Izvori bliski nemačkoj grupaciji potvrdili su da je "Lufthanza" u poslednje vreme zainteresovana za finansijsku situaciju španske aviokompanije "Spaner".

Vrednost akcija SAS-a, koje su pale oko 65 procenata u poslednjih 12 meseci, smanjena je jucce za dodatnih 7,7 odsto. Za devet meseci do kraja septembra, SAS je objavio gubitak od 103 miliona dolara, pre izmirenja poreskih obaveza, u poređenju sa približno tolikom čistom zaradom u istom periodu minule godine.

Izvršni direktor SAS-a Mats Janson izjavio je prošle sedmice da kompanija još razmatra dva puta - da sledi vlastitu strategiju izlaska iz krize ili da taj posao obavi u okviru ukupnih mera konsolidacije učitavoj toj grani.

Uprava SAS-a saopštila je samo to da pregovara "o nekoj vrsti strukturnih rešenja s jednom ili više strana."

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image