• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telekom predstavio Telepresence uslugu

Telekom Srbija najavio je u petak da će od 1. decembra ponuditi Telepresence video konferencijsku uslugu, prvu te vrste u jugoistočnoj Evropi, u kojoj će sagovornici sa udaljenih destinacija moći da razgovaraju i da se vide na ekranima visoke rezolucije.

Telekom Srbija najavio je u petak da će od 1. decembra ponuditi Telepresence video konferencijsku uslugu, prvu te vrste u jugoistočnoj Evropi, u kojoj će sagovornici sa udaljenih destinacija moći da razgovaraju i da se vide na ekranima visoke rezolucije.

Tačno u podne održana je prezentacija, u kojoj su međusobno bile povezane kancelarije u Beogradu, Banjaluci, Podgorici i Kosovskoj Mitrovici.

Prvu video vezu uspostavili su glumci Svetozar Cvetković (Beograd), Tihomir Stanić (Banjaluka) i Mladen Nelević (Podgorica), a zatim su prisutne putem Telepresence-a iz Beograda pozdravili generalni direktor Telekoma Srbija Branko Radujko, direktor Direkcije za komercijalne poslove Telekoma Srbija Vladimir Lučić i direktor Direkcije za tehniku Telekoma Srbija Saša Leković.

Radujko je rekao da će ovakav način održavanja sastanaka uštedeti velika finansijska sredstva kompanijama, jer poslovni ljudi neće morati da toliko putuju po svetu da bi vodili biznis, već će moći Telepresenceom da lično održe sastanak sa poslovnim partnerima.

On je najavio da će ovakva usluga biti ponuđena državnim institucijama, kao što je Vlada Srbije, kako bi njeni ministri mogli da vode bilateralne i druge razgovore sa predstavnicima drugih država ili da održe video konferencijsku sednicu vlade, kada nisu fizički prisutni u Beogradu.

Leković je objasnio da Telepresence garantuje bezbednost u komunikaciji jer je nemoguće prisluškivati razgovor, a zagarantovana je i potpuna diskrecija. Za sada "Telekom Srbija" ima četiri sobe u Beogradu iz kojih se može razgovarati Telepresenceom i biće u funkciji od 1. decembra, 24 sata dnevno.

U prvo vreme biće omogućeno održavanje sastanaka između Beograda, Podgorice, Banja Luke i Kosovske Mitrovice, dok se tokom sledeće godine, od 1. marta, planira uspostavljanje video veze najpre sa Nemačkom i Velikom Britanijom, potom i sa SAD, Kanadom i Australijom.

Cena iznajmljivanja ovakve usluge biće između 13.000 i 15.000 dinara za sat korišćenja, ali će ta cena brzo biti pristupačnija kako se mreža tih usluga bude širula.

Lučić je rekao da je Telepresence namenjen ne samo biznis korisnicima, već i fizičkim licima i napomenuo da su tehnološke mogućnosti ovakve veze, da recimo u Beogradu, šest osoba istovremeno vode video konferencijske razgovore, a maksimalno do 25.

Tokom trajanja Telepresence konferencije sagovornici se pojavljuju na ekranima u prirodnoj veličini, što prenos audio i video signala čini veoma realističnim.

Sve sobe u kojima se nalaze učesnici, u bilo kom delu sveta, isto su uređene i opremljene istim nameštajem, kako bi korisnici tokom sastanka imali osećaj da se nalaze na istom mestu, za istim stolom.

U svakoj od soba, učesnici sastanka imaju obezbeđen pristup internetu i projektor.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image