• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kriza ne utiče na zaposlenost u Srbiji"

U Srbiji nije povećan broj nezaposlenih zbog posledica svetske finansijske krize, kaže direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Vladimir Ilić

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Vladimir Ilić izjavio je da u Srbiji nije povećan broj nezaposlenih zbog posledica svetske finansijske krize.

"Nacionalna služba za zapošljavanje pažljivo prati kretanja na tržistu rada, posebno zbog finansijske krize i podaci govore da Srbija još nema ozbiljnih negativnih posledica te krize", rekao je Ilić agenciji Beta.

Prema rečima Ilića, u Srbiji se još beleži smanjenje broja nezaposlenih.

On je rekao da su dosadašnja otpuštanja radnika "gotovo redovne pojave", jer u Srbiji oko 50.000 ljudi mesečno ostane bez posla, iz razlictih razloga, kao što su prekidi rada na određeno vreme, sporazumni prekid rada, stečaj, likvidacija firmi.

"Ono što ohrabruje je da mesečno oko 60.000 građana zasnuje radni odnos", rekao je on.

Ilić je rekao da u ovom trenutku nema ozbiljnih posledica svetske finansijske krize na zaposlenost u Srbiji, jer je malo tržiste.

"Srbija je veoma malo regionalno tržište i nema posebno razvijeno finansijsko tržište, kao što je razvijena berza i finansijski instrumenate i mislim da kriza neće imati ozbiljne posledice po Srbiju", rekao je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image