• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada Italije prodala svoj udeo u Alitaliji

Vlada Italije prodala je grupi investitora svoj udeo u aviokompaniji Alitaliji koja je bakonrotirala, za 1,052 milijarde evra.

Vlada Italije prodala je grupi investitora svoj udeo u aviokompaniji Alitaliji koja je bakonrotirala, za 1,052 milijarde evra.

Takva odluka koju je objavilo Ministarstvo za ekonomski razvoj, omogućava stečajnom upravniku Alitalije Augustu Fantociju da potpiše konačan ugovor sa firmom CAI.

Nova kompanija treba da počne da radi u decembru, dve godine pošto je vlada počela dug i težak proces prodaje svog udela od 49,9 odsto u Alitaliji.

Ministar za ekonomski razvoj Klaudio Skrajola rekao je da je zatraženo od CAI da poveća ponudu od jedne milijarde evra za još 52 miliona, pošto je banka procenila da kompanija vredi 1,51 milijardu evra.

Investitori nisu izneli detalje ugovora, ali je Alitalija saopštila da će CAI preuzeti više od 625 miliona evra duga te aviokompanije, dok će ostalo biti isplaćeno u gotovini.

Investitore predvodi predsednik kompanije koja proizvodi skutere Pjađo, Roberto Kolanino. On je izrazio veliko zadovoljstvo postignutim ugovorom i rekao da očekuje pokretanje nove kompanije, ne potcenjujući probleme koje treba rešiti u međuvremenu.

Planira se smanjenje broja destinacija i osavremenjavanje Alitalije, i njeno spajanje sa manjim italijanskim avioprevoznikom "Er uan". Alitalija zapošljava oko 20.000 ljudi, a Er uan 3.500.

CAI traži stranog investitora da preuzme manjinski paket akcija, ali će se to dogoditi pošto nova kompanija počne rad. Već su održani sastanci sa francusko-holandskom firmom "Er frans-KLM", i nemačkom "Lufthanzom".

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image